Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović posetio porodicu žandarma Stevana Sinđelića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u Vrnjačkoj Banji posetio porodicu žandarma Stevana Sinđelića koji je pre tri godine ubijen u sukobu sa Albancima koji su krali drva iz šume u Kopnenoj zoni bezbednosti u blizini prelaza Merdare.

Ministar ih je upoznao sa inicijativom koju je nedavno uputio Skupštini opštine Vrnjačka Banja da Sinđelić dobije ulicu u ovom mestu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

"Pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su se stekli zakonski uslovi, tačnije za dva dana navršiće se tri godine od tragične smrti, smatrao sam kao svoju dužnost da se i na ovaj način odužim Stevanu za hrabrost i požrtvovanje koje je pokazao braneći građane Srbije", rekao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će odbornici Skupštine opštine Vrnjačka Banja 4. septembra na sednici podržati taj predlog, navodi se u saopštenju.

"Očekujem da će odbornici Vrnjačke Banje već 4. septembra podržati ovaj moj predlog, jer i sugrađani Sinđelića i celokupan MUP najbolje znaju kako je nesebično i odvažno izvršavao sve zadatke", ističe Stefanović.

On je ocenio da je u najmanju ruku skandalozno što Euleks ni posle skoro tri godine nije pronašao ubice Sinđelića i što oni slobodno šetaju.

Stefanović je dodao i da će MUP nastaviti da brine o porodici ubijenog žandarma.

"Ne smemo da zaboravimo porodice i mališane nijednog pripadnika MUP-a koji je žrtvovao život zarad bezbednosti građana Srbije. Uvek ćemo biti tu za njih, da makar malo ublažimo neizmerni gubitak", naglasio je on.

Porodicu ubijenog žandrama Stefanović je obišao u pratnji državnog sekretara MUP-a Biljane Popović Ivković i direktora policije Vladimira Rebića.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.