Izvor: Objava, 22.Sep.2020, 17:08

Izuzetan koncert u Zamku ’’Belimarković’’

Izuzetan koncert u Zamku ’’Belimarković’’

VRNJAČKA BANJA- Centar za decu i omladinu Vrnjačka Banja bio je organizator a Mreža za poslovni razvoj Beograd bila je suorganizator koncerta za pamćenje bisera operske muzike pod nazivom ’’Veruj da te ljubim’’. U renomiranom Zamku kulture ’’Belimarković’’ nastupili su i oduševili prisutne umetnici primadona Jasmina Trumbetaš Petrović sopran iz Beograda i Saša Božidarević poreklom vrnjčanin tenor, pijanisti Zarifa Ali-zade I Petar Ilić i prof dr Boško Milovanović koji je govorio poeziju. Generalni sponzor ovog koncerta je JP’’Pošta Srbije’’, dok su Opština Vrnjačka Banja i Kulturni centar pružili punu podršku. U uvertiri koncerta predsednica Centra za decu I omladinu Valentina Krstić zahvalila se umetnicima na učešću i pozdravila sve prisutne u Zamku kulture, predstavnike lokalne samouprave, sponzora JP ’’Pošta Srbije’’, saradnike Centra za decu i omladinu i predstavnike medija koji su pratili koncert I izveštavali javnost.

- Žao mi je što prisustvo korona virusa nije dozvolilo veće prisustvo na ovom koncertu.Nadam se da ćete uživati u operskim biserima koje će izvoditi naši eminentni umetnici’’,rekla je Valentina Krstić koordinator Centra za decu i omladinu Vrnjačka Banja.

U ime Opštine Vrnjačka Banja prisutne je pozdravio Nenad Manojlović član Opštinskog veća, rekavši da je Vrnjačka Banja kao turističko mesto uvek bila otvorena za manifestacije različitog tipa,među kojima je i umetnost.Tokom muzičkog programa poeziju je kazivao prof dr Boško Milovanović.Na programu koncerta našle su se kompozicije Bajića, Pučinija, Đordanija, Verdija, Falva, Spirita, Stankovića i Lehara. Publika je nagrađivala gromoglasnim aplauzima vrhunska izvođenja Jasmine Trumbetaš Petrović i Saše Božidarevića.

Dragan Ivanović