Gagina statua među vrnjčanima

Izvor: Objava, 27.Okt.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gagina statua među vrnjčanima

VRNJAČKA BANJA - Velikan srpskog glumišta Dragan Gaga Nikolić bio je čest gost kraljice kontinentalnog turizma Vrnjačke Banje. Voleo je i družio se sa vrnjčanima i njihovim gostima, lečio se pred samu smrt u Specijalnoj bolnici „Merkur“,a sada posle smrti velikog glumca odužuju mu se isti ti građani, koji su mu i odali počast u centralnom banjskom parku ispred termomineralnog kupatila,gde je postavljena njegova statua rad vajara Dragoljuba Dimitrijevića. Statuu Gage Nikolića otkrio je naš poznati glumac Žarko Laušević njegov kolega i veliki prijatelj.
- Bila je velika čast i privilegija poznavati,družiti se i sarađivati sa Draganom Nikolićem,ova njegova figura me podseća na Džejmsa Džojsa u Trstu,Običan čovek a veliki umetnik, ova njegova statua iako nema uvek će nas podsećati na vreme koje smo provodili uz priče i po neko piće,družeći se bilo nam je lepo“,rekao je mr dr Dejan Stanojević direktor SB“Merkur“.
Gagina supruga isto tako naša istaknuta glumica Milena Dravić nije bila prisutna pri otkrivanju statue,ali se obratila video porukom prisutnima iz kratkog filma Miloša Radovića koji je specijalno snimljen za ovu priliku.
- Sastali smo se posle više od godinu dana da sačuvamo uspomenu na mog Dragana,vašeg odanog prijatelja,našeg velikog glumca i umetnika.Obožavao je Vrnjačku Banju i njene građane,imao je u njoj dosta prijatelja,bio je čovek izuzetnog umetničkog talenta,širokog i snažnog raspona.Hvala vam na ovakvom lepom gestu,jer se retko dešava da se u slavu velikog glumca oda tako izuzetna počast,kao što ste to vi vrnjčani učinili,Podigli ste mu spomenik,zaslužio ga je“,poručila je Draganova supruga,naša poznata i istaknuta glumica Milena Dravić.
Poznati glumac i reditelj serije „Selo gori a baba se češlja“ Radoš Bajić obratio se prisutnima pismom, naglasivši da je njegova i Gagina saradnja bila iskrena i duboka, poverenje,snaga i podrška bili su veličanstveni.Bajić žali što nije mogao da prisustvuje otkrivanju statue ali naglašava da će podjednako kao i svi,sa poštovanjem i divljenjem večno nositiu srcu sećanje na njega.Otkrivanju statue Dragana Nikolića prisustvovao je veliki broj vrnjčana i njihovih gostiju.

Dragan Ivanović