Samo trećina domaćinstava u Vojvodini ima kanalizaciju

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo trećina domaćinstava u Vojvodini ima kanalizaciju

Podaci resornog pokrajinskog sekretarijata o pokrivenosti Vojvodine sistemom kanalizacije svedoče da je samo 33 odsto domaćinstava u Vojvodini pokriveno kanalizacionom mrežom.

Dok su informacije o pokrivenosti Vojvodine kanalizacionom mrežom poražavajuće, prema podacima JKP "Vodovod i kanalizacija "više od 90 procenata Novog Sada ima sistem za kanalizaciju. Problem je u prigradskim naseljima u kojima ona još uvek nije uvedena.

"Imam problem sa kanalizacijom, sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se sliva od gore ovde, dođe nam kao Vrnjačka Banja samo što mi plovimo u kanalizaciji, a oni u lepoj vodi...Ako se ne napravi mreža ovo će sve kliznuti i to će biti velika šteta za 1.200 domaćinstava", ističe Dušan Štrbac, žitelj Bocki.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da su svesni problema, te su programom uređivanja za 2015. godinu predviđena ulaganja u unapređenje komunalne infrastrukture. Prema njihovim rečima,ove godine biće izgrađeno 16 km kanalizacione mreže u Kisaču, a radiće se i na rešavanju problema sa mrežom u Rumenki, Stepanovićevu i Kovilju, kao i u drugim mestima i delovima grada u kojima su radovi započeti prošle godine.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.