SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA OBELEŽIĆE I U “MERKURU”

Izvor: TvojPortal.com, 11.Nov.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA OBELEŽIĆE I U “MERKURU”

- Podizanje svesti o ovoj bolesti -
VRNJAČKA BANJA- Kao Nacionalni edukativni centar Specijalna bolnica “Merkur” u Vrnjačkoj Banji, povodom 14 novembra Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, sprovešće tokom cele nedelje niz aktivnosti usmerenih na podizanje svesti o ovoj oblasti.Prema rečima Nine Milošević piara u “Merkuru” u Osnovnim i srednjim školama planirana su svakodnevna predavanja lekara specijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << na temu “Značaj zdrave hrane i fizičke aktivnosti.




Učenici Osnovnih škola će na banjskoj Promenadi uzeti učešće u trci “Sa Merkurom do zdravlja”, dok će učenici srednjih škola učestvovati na likovnom konkursu.Najboljima će biti uručene nagrade, građani će imati priliku da na izvorima mineralnih voda besplatno izmere nivo šećera u krvi”,kazala nam je Nina Milošević.
- Svi gosti “Merkura” imaće priliku da prisustvuju časovima kuvanja, gde će lekar specijalista ishrane davati savete zajedno sa Merkurovim kuvarima, pripremati jela koja su prilagođena osobama obolelim od dijabetesa.U toku nedelje dijabetesa, za goste su organizovano jutarnje šetnje Vrnjačkom Banjom.Gostovanja u medijima posvećena su podizanju svesti široke javnosti o značaju, prevencije i kontrole ove bolesti.Biće ovo prilika I da se pacijenti dijabetičari koji sun a terapiji insulinom podste na svoje pravo na petodnevni boravak o trošku RFZO u vrnjačkoj Specijalnoj bolnici “Merkur”, rekla nam je na kraju Nina Milošević.
Dragan Ivanović

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.