Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgrada novog pozorišta u Vranju do kraja godine

VRANJE

Posle više od sedam godina Vranje će dobiti jednu od najmodernijih zgrada Pozorišta, izjavio je na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke, Nenad Jović, direktor Pozorišta „Bora Stanković“.

„Brojimo dane do otvaranja nove zgrade Pozorišta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje će sigurno biti do kraja gorine. Reč je o jednom remek delu i najmodernijoj zgradi Pozorišta u Srbiji, sa najsavremenijom scenskom tehnikom. Imaćemo tri scene, od čega jednu veliku sa rotacionom binom. Nova pozorišna zgrada imaće i jedan novi deo i to u podrumskom delu koji će se koristiti za kabaretske programe sa malom scenom. Tu će biti smešten i pozorišni klub. Svi radovi će, sasvim je sigurno, biti završeni do kraja godine, a možda i ranije“, rekao je Jović.

U obnovu Pozorišta koje je uništeno u požaru 2012. godine uloženo je više od 350 miliona. Republika Srbija je za poslednju fazu izdvojila 170 miliona dinara.

Jović je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i premijerki Ani Brnabić na pomoći, kao i rukovodstvu grada, koje je kada je došlo na vlast uspelo da prebrodi veliki problem, dekontaminaciju zgrade i implementira ovaj projekat.

On je govorio o uspesima koje je dramski ansambl, uprkos tome što je ostao bez svoje zgrade,  postigao u proteklih sedam godina, o brojnim predstavama, učešćima na festivalima u zemlji i inostranstvu i mnogobrojnim nagradama.

U ovoj sezoni, s obzirom da se čeka završetak zgrade, Pozorište „Bora Stanković“ nije pripremalo ni jednu predstavu.

Za „Borine pozorišne dane“, u oktobru, planirana je predstava „Nečista krv“, mladog reditelja, Vranjanca Juga Đorđevića.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.