Izvor: CrnaHronika.rs, 25.Feb.2011, 05:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaklan petogodišnji dečak, sumnja se na krvnu osvetu?!

Niljaz Ibrahimi (5) brutalno je ubijen u blizini svoje kuće u selu Miratovac kod Preševa! Izvor blizak istrazi kaže za Press da policija sumnja da je dečak zaklan zbog krvne osvete!Stravičan zločin dogodio se u selu Miratovcu u blizini makedonske granice u kome živi 5.000 Albanaca.Telo dečaka sa prerezanim vratom koji je ležao u lokvi krvi pronašao je njegov stric, u napuštenoj kući koja služi kao pomoćni objekat, pedesetak metara od doma Ibrahimijevih - pričaju meštani.
Miroslava Ristić, portparol suda u Vranju, rekla je da će se detalji znati nakon obdukcije.
- Prema prvim nalazima istražnog sudije Nade Čović, koja je obavila uviđaj na terenu, detetu je vrat bio obliven krvlju, ali nije moglo da se utvrdi da li je vrat prerezan ili je u pitanju ubod nožem. Ubistvo se dogodilo u sredu u periodu od 11.50 do 17.30 u Miratovcu - rekla je Ristićeva.
Sagovornik Pressa blizak istrazi kaže da policija sumnja da je dečak ubijen zbog krvne osvete.
- Mališan je zaklan, ubica nije imao milosti. Kao da je nekome hteo da pošalje poruku. Krvna osveta je moguća, istražujemo koji su motivi ovog stravičnog zločina - kaže naš izvor.
Muzafera Imeri, vaspitačica ubijenog dečaka, rekla je da je petogodišnji Niljaz u sredu sa svojim drugom krenuo iz vrtića.
- Nisam mogla da verujem kad sam čula da je Niljaz ubijen! Još uvek ne mogu da se smirim. Bio je drago dete i nikada nije pravio probleme. U sredu je, kao i obično, oko podneva krenuo iz vrtića sa svojim drugom, ništa nije ukazivalo na tragediju - priča Muzafera. Vrtić se nalazi u centru sela, na kilometar od kuće gde je živeo dečak.
- Njegov drug je svratio do prodavnice, a Niljaz je produžio kući. Tada je poslednju put viđen, a onda je pronađen zaklan. Jadno dete - priča dečakov ujak Ćamil Saćipi.
U Miratovcu vlada neverica, meštani ne znaju šta je motiv svirepog ubistva petogodišnjeg dečaka.
- Ne verujem da je osveta, to je zastarelo, toga kod nas nema godinama, pa čak i da je neki vid osvete ne verujem da bi bila ovako surova. Komšije kažu da Ibrahimijevi žive vrlo povučeno, jedna su sasvim prosečna porodica. Otac dečaka radi u Simpu. Niljaz ima još dvoje starije braće. U selu su poznati kao dobri ljudi koji se nisu nikome zamerili - priča komšija Ibrahimijevih.
(J. S.)
Povezane vesti:
Preševo: Ubijen dečak
Ilustracija, izvor: pressonline.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.