Vranju više para za unapredjenje socijalne zaštite

Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranju više para za unapredjenje socijalne zaštite

VRANJE

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, boravio je u Vranju i najavio da će grad od 1. januara dobijati za 40 posto više sredstava nego do sada.

Sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem razgovarao je o temama koje su iz delogruga ministarstva na čijem je čelu.

Informišući ministra šta je do sada urađeno u ovoj oblasti gradonačelnik je rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << unapredili usluge socijalne zaštite zahvaljujući namenskom transferu od skoro sedam i po miliona dinara.

„To nam je omogućilo da obezbedimo 20 ličnih pratilaca za decu. Ta usluga mora biti kontinuirana, kao i sve ostale, a posebno pomoć u kući, prvenstveno u udaljenim seoskim sredinama“, rekao je Milenković.

On je najavio da će Gradsko veće razmatrati mogućnost da se penzionerima, kao i iznemoglim i starim licima olakša izdavanje zdravstvenih knjižica.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da Vranje ima Dom za stara lica.

Vulin je rekao da je Vranje dokazalo da je stabilna i sposobna lokalna samouprava i da je neohodno da sačuva i unapredi usluge socijalne zaštite.

On je najavio da će u saradnji sa Ministarstvom zdravlja biti izgrađena mreža za palijativnu negu teško obolelih lica.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.