Vranjski naprednjaci razgovarali sa građanima četiri mesne zajednice

Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski naprednjaci razgovarali sa građanima četiri mesne zajednice

VRANJE

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju organizovao je razgovor sa građanima četiri mesne zajednice Odžinka, Ogledna stanica, Šaprance i Bunuševac.

Sastanku, koji je prvi u nizu koje će organizovati vranjski naprednjaci,  se odazvao veliki broj građana koji su došli u prostorije MZ Odžinka. Bila je to prilika da svi zainteresovani građani postave pitanja direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << predstavnicima vlasti, s obzirom da su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima, gradski većnici i direktori javnih preduzeća i ustanova koji su visoki funkcioneri SNS.

Građani su došli sa konkretnim pitanjima, koja su se uglavnom odnosila na rešavanje infrastrukturnih problema u njihovim sredinama i na egzistenciju, odnosno zaposlenje mladih.

Nisu se libili da postave i neka pitanja koja se odnose na privilegije koje imaju pojedini članovi stranke, inače funkcioneri SNS. Tako je Draginju Spasić iz naselja Odžinka interesovalo zbog čega je većnik Dejan Stanojević koji je, kako je rekla promenio više stranaka, privilegovan.

„Prilaz njegovoj kući je najsređeniji i otpad se, redovno  iznosi“, rekla je Spasić, što je demanovao direktor JKP „Komrad“.

Ukazala je i na njegovo neprimerno ponašanje prema komšijama, koji ga pitaju zašto samo kod njega sređuju, a kod ostalih ne.

Penzionerka Ljiljana Đurić je molila da joj zaposle sina koji je pre više od deset godina završio Medicinski fakultet. Sada je na specijalizaciji iz sportske medicine koju mu majka penzionerka finansira. Sa penzijom od 20.000 to više ne može, pa traži pomoć.

Jovica Ristić iz Bunuševca se interesovao da li postoji mogućnost da se asfaltira još 60 metara puta u „Mitrovskoj mahali“ u ovom selu kako ne bi i dalje gazili po blatu.

Odgovor je sledio da će biti završeno već naredne nedelje.

Bilo je i pitanje da li u naselju Ogledana stanica  može da se uradi lift za osobe sa posebnim potrebama, kada će proraditi zelena pijaca u ovom naselju, zašto ratni vojni invalidi više nemaju popust na utrošenu struju i vodu i mnoga druga. Lokalno rukovodstvo je svako pitanje zabeležilo kako bi videli šta i kad može da se uradi.

Sa ovom praksom biće nastavljeno i ubuduće.

U prvom razgovoru sa građanima gradonačelnik Vranja dr Milenković ih je informisao šta je lokalna samouprava uradila u protekle dve godine od kada su na vlasti.

Generalni sekretar GrO Srpske napredne stranke u Vranju, Goran Đorđević istakao je da ova stranka u Vranju od danas uvodi novu praksu i izrazio zadovoljstvo što su se građani odazvali u velikom broju.

„Svakog meseca ćemo imati sastanke direktno sa građanima u njihovim mesnim zajednicama. Ti sastanci nisu osmišnjeni kao neka kampanja ili priča šta smo uradili, šta ćemo uraditi, nego je to Open day za građane tih mesnih zajednica, koji postavljaju pitanja rukovodećim ljudima iz Srpske napredne stranke, koji su preuzeli odgovornost u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i direktno su zaduženi i obavezni da rešavaju pitanja građana“, istakao je Đorđević.

Došli su predstavnivi četiri mesne zajednice da kažu šta ih to muči i  srećni smo što smo naišli na ovakav odziv građana.

„Mi ćemo da ubeležimo njihva pitanja, damo rokove kad će problemi biti rešeni. Zadovoljni smo što smo uveli taj vid komunikacije sa građanima i mislimo da će na taj način njihovi problemi biti brže rešeni. To je novina i pravi put u finkcionisanju lokalne smouprave i jedne političke stranke koja se zove SNS. Najjača politička organizacija koja se u istoriji politike pojavila na jugu Srbije“, zaključio je generalni sekretar vranjskih naprednjaka.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.