Vranjski naprednjaci : Je suis Bulatović

Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2017, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjski naprednjaci : Je suis Bulatović

VRANJE

Transparentima na kojima je na francuskom pisalo „Je suis Bulatović“, što u prevodu znači „Ja sam Bulatović“, članovi Srpske napredne stranke, u četvrtak, su se okupili u prostorijima i ispred sedišta ove stranke u Vranju, tokom održavanja konferencije za novinare.

Transperenti koji su bili po uzoru na redakciju časopisa „Šarli Ebdo“, nakon terorističkog napada na ovaj list u Francuskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pre dve godine, držalo je nekoliko stotina članova Srpske napredne stranke. Mnogi od njih nisu znali šta piše na transparentu, ali su izjavili da podržavaju predsednika GrO SNS u Vranju, Slavišu Bulatovića.

Na taj način dali su podršku lideru njihove stranke na lokalu, koji se zbog obaveza u Narodnoj skupštini, nije pojavio na pres konferenciji.

Gradonačelnik Vranja,  Slobodan Milenković, je rekao da u javnosti već duže vreme traje kontinuirani i permanentni napad na Gradski odbor Srpske napredne stranke i njenog predsednika, Slavišu Bulatovića.

„Takvi napadi imaju za cilj da diskredituju stranku, GrO i da unesu podele kako u odbor, tako i u članstvo. Okupili smo se da bismo pokazali da je GrO jedinstven i složan i da damo punu podršku našem predsedniku, Slaviši Bulatoviću. Postoje članovi SNS u Vranju, koji su tu prisutni samo radi svojih ličnih interesa i bogaćenja i koji permanentno i kontinuirano rade da stvore podele u samoj stranci. Za to koriste lokalne medije i moram da priznam da su uneli i nametnuli temu da su prisutne podele i frakcije u samom GrO SNS“, rekao je Milenković.

On je dodao da između njega i Bulatovića postoji međusobno razumevanje, tolerancija i stranački odnos koji nikada nije bio bolji. Nećemo dozvoliti nikome da poseje seme zla i razdora jer imamo zajednički cilj, a to je jedinstvo Gradskog odbora Srpske napredne strane, za bolje i lepše Vranje.

Na kraju je “svim dužebrižnicima i šićardžijama”  poručio da neće uspeti u svojoj nameri da podele Srpsku naprednu stranku.

„Mi smo jedinstveni i složni kao nikada do sada. I upravo ti njihovi motivi nas učvršćuju da budemo još jedinsteniji i složniji“, rekao je Milenković.

SNS je najveća i najača politička stranka ne samo u Srbiji već i u regionu i Evropi i naravno u Vranju, rekao je potpredsednika GrO SNS, Goran Nikolić.

„Očigledno je da nekome jaka i snažna SNS ne odgovara, ali sve ono što se radi i na nekom državnom, ali i lokalnom nivou je upereno protiv naše stranke, sa ciljem njenog slabljena. Zbog toga  smo mi sve više jedinstveniji, jaći i složeniji u cilju da našim građanima bude bolje“, kazao je Nikolić.

On je dodao da se sve odluke donose jedinstveno i da nije tačno da postoje frakcije unutar stranke.

„To su gluposti sa ciljem da se destabilizuje odbor stranke. Sigurno da u jednoj stranci koja broji preko 12.000 članova postoje različita mišljenja i nisu svi podjednako zadovoljni kada su njihovi interesi i problemi u pitanju.

O tome da li je tačno da je deo nezadovoljnog članstva uputio pismo vrhu stranke, Nikolić je rekao da su „o tome saznali iz medija i da je to moguće“.

„U pitanju su ili pojedinci ili šačica nezadovoljnih ljudi, što je zanemarljivo ako se zna da SNS u Vranju broji preko 12.000 ljudi, zaključio je Nikolić.

Generalni sekretar vranjskih naprednjaka Goran Đorđević, optužio je  novinare portala Info Vranjske za „predvodništvo u medijskom terorizmu“ protiv lokalnog odbora SNS.

„Konferenciju za novinare držimo pod sloganom „Svi smo mi Bulatovići“. Moram da istaknem, kao čovek koji je u stranci od 2008, da SNS nikad nije bio jedinstveniji i nikada nije bolje radio. Gradski odbor stranke u Vranju ima apsolutno poverenje predsednika stranke, Aleksandra Vučića i centrale. Stranka je jaka kao Četvrta oklopna motorizovana brigada. Mi smo najjača politička stranka u istoriji vranjskog pluralizma“, kazao je Đorđević.

Momir Stojilković, potpredsednik SNS je odgovarajući na pitanje novinara rekao da nije istina da je Slaviši Bulatoviću istekao mandat na poziciji predsednika GrO SNS u Vranju, jer po Statutu stranke  unutarstranačke izbore raspisuje centrala, odnosno Izvršni odbor stranke.

Dušan Aritonović je novinarima saopštio podatak da 14 odsto populacije grada Vranja pripada SNS-u.

Kako je izjavio to je nesumnjivo najjača snaga na političkoj sceni juga Srbije, a njena snaga je još više u jedinstvu i uvek jednoglasnom donošenju odluka u okviru vranjskog odbora.

Skupu podrške su prisustvovali članovi Gradskog veća, direktori javnih ustanova i preduzeća iz redova SNS u Vranju.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.