Vranje finansira i drugi pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje finansira i drugi pokušaj vantelesne oplodnje

Gradsko veće grada Vranja odlučilo je da finasira dva pokušaja vantelesne oplodnje jednog bračnog para, rekao je danas član veća za zdravstvo Aleksandar Stajić.

Do sada su parovi u tom gradu imali pravo na po jedan besplatni pokušaj vantelesne oplodnje.

- Dogovorili smo se da bračni parovi mogu da konkurišu za sredstva grada dva puta, ukoliko ne dođe do začeća prvim pokušajem vantelesne oplodnje. Tu odluku smo doneli jer je finansijska situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << veoma teška, a reč je uglavnom o istim parovima koji sve čine da dobiju decu - rekao je Stajić.

Po njegovim rečima, glavni motiv za tu odluku bila je vest o rođenju prvih trojki, tri dečaka, začetih vantelesnom oplodnjom.

Stajić je naveo da je u Vranju prošle godine oko 40 parova iskoristilo pomoć Grada i da će ove godine ponovo moći da konkurišu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.