Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje dobija atletsku stazu

VRANJE

Za resor sporta bitne su tri stvari, funkcionisanje sportskih organizacija, manifestacije i sportska infrastruktura, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Nenad Đorđević, većnik za sport i omladinu, koja je održana u prostorijama Srpske napredne stranke u Vranju.

On je napomenuo da je za prethodne tri i po godine kako je preuzeo ovaj resor, situacija mnogo sređenija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nego što je bila i da sport u gradu nije više isti.

“Budžet za sport kad smo došli na vlast za celu godinu planiran je na 57 miliona, a za sportske organizacije već su bila potrošena 72 miliona dinara. Ceo budžet je bio potrošen za period od pola godine i 15 miliona više, ne računajući Školsku olimpijadu što je na neki način stvaralo teške uslove da možete da funkcionišete, da finansirate klubove i da oni bez dodatnih sredstava završe takmičarsku sezonu”, napomenuo je Đorđević.

„Kada smo došli bila je spremna projektna dokumentacija za  izgradnju gradskog stadiona po standardima Evropske unije. Nastavili smo sa realizacijom tog projekta, završili ga do kraja. Celokupni materijal je vrhunskog kvaliteta. Stvorili smo mesto gde naši mališani mogu bezbedno da se igraju i to nam je bila namera, da se stvore vrhunski uslovi za razvoj talentovane dece u fudbalu“, kaže Đorđević.

Prvi čovek vranjskog sporta naveo je da je završena i projektna dokumentacija na Gradskom stadionu za izgradnju atletske staze čija je vrednost 22 miliona dinara.

„Tender smo pustili, sredstva smo obezbedili. Nalivanje tartan staze zahteva posebne uslove tako da se nadamo da ćemo realizovati to što pre. Dužina staze je 2.100 metara. Biće napravljene četiri trake pored tribina jer nije bilo mogućnosti za više. Sva takmičenja i treniranja moći će da se odvijaju na profesionalan i bezbedan način“, ističe gradski većnik.

Đorđević kaže da je veliki trud uložen da onako kako se sport odvija u gradu slično bude i u seoskim sredinama.

“Nekad su postojala četiri seoska turnira u Zlatokopu, Ćukovcu, Korbevcu i Neradovcu, a danas je 11 i kao 12 vratili smo futsal u gradu. Uredili smo da svako selo dobije isti iznos za održavanje turnira i da se sva mešetarenja ostave po strani”, navodi većnik.

“Od 2016.godine do danas pokrenuto je pet novih manifestacija „Maraton“, „Mini – basket festival“, „Košarka za decu od prvog do četvrtog razreda, „Vidovdanski turnir“, „Igre na vodi“ i „Rolerijada“. Podržali smo već postojeće manifestacije, Izbor najboljih u vranjskom sportu, Turnir u futsalu“, kaže većnik za sport.

Govorio je i o tome da ga je kao većnika, nakon mesec dana od preuzmianja funkcije, dočekala zabrana za rad gradskog sportskog strelišta, zbog nerešene vodovodne i hidrantske mreže.

„Nadamo se da će u narednom periodu strelište dobiti dozvolu za rad jer smo rešili problem podovodne mreže, uložili 1,2 miliona dinara.  Izgradili smo šest novih dečijih igrališta”,  ističe Đorđević.

On je kazao da nema privatnih i državnih  sportskih klubova. Klubovi su Udruženja građana i projektno se finansiraju po zakonu. Sportisti nikad redovnije ne dobijaju ono što ostvare svojim rezultatima, istakao je Đorđević i dodao da Grad finansira sedam profesora fizičke kulture, da sprovode sport u školama, treću godinu zaredom. Obuhvaćeno je 550 dece, a  program za decu je potpuno besplatan.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.