Vranje: Biznismen svakom saobraćajcu po 2.000 evra

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2012, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Biznismen svakom saobraćajcu po 2.000 evra

Sin jednog privrednika džipom se zakucao u banderu u Vranja. Njegov otac je ubrzo došao u policiju i ponudio novac kako bi prijavu podneli protiv njega umesto protiv njegovog sina. Kako je objavio “Press”, ovo je pozadina hapšenja četiri saobraćajna policajca u Vranju.

Policija: Vranje
Četvorica saobraćajaca u Vranju uhapšena su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom vršenja uviđaja u kojem je učestvovao sin lokalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biznismena iz Vranjske Banje. Prema nezvaničnim informacijama, saobraćajci su primili mito kako ne bi podneli prijavu protiv sina poznatog privrednika, a u policiji ističu da se ti navodi još proveravaju. Kako je objaivo “Press”, svaki od osumnjičenih policajaca primio je po dve hiljade evra mita.
“Tokom noći između 3. i 4. oktobra, nakon proslave svog 18. rođendana, sin poznatog biznismena iz Vranjske Banje uzeo je auto koji je dobio od oca za rođendan. Sa mlađom devojkom, pijan i bez dozvole, vozio se Vranjem, a onda je u Nemanjinoj ulici u centru grada pokosio banderu naočigled prolaznika. Na mesto nesreće izašle su patrola saobraćajne policije i uviđajna ekipa, ali je ubrzo na poziv mladića koji je počinio saobraćajnu nesreću došao i njegov otac, inače ugledni i uticajni biznismen”, navode u policiji.
Kako piše “Press”, ovaj privatnik je želeo da preuzme odgovornost i saobraćajcima rekao da njemu pišu kaznu.
“Tako su oni njemu napisali prekršajnu prijavu umesto pravom krivcu. Međutim, ubrzo su policajci prijavljeni, a stigle su i izjave svedoka, koje kažu da je džip nije vozio biznismen već znatno mlađa osoba. Policija provera i navode iz anonimnih prijava da je svako od četvorice policajaca dobio po 2.000 evra na licu mesta, ali pošto nema konkretnih dokaza, za sada krivična prijava tereti policajce za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava”, kažu u policiji.
Ovu istragu vodi Sektor unutrašnje kontrole i tužilaštvo. Posle privođenja četvorice policajaca usledila je pobuna 30-ak lokalnih saobraćajaca, koji su zatražili obrazloženje hapšenja svojih kolega. Njih je juče primio načelnik policije Slađan Velinović. Portparol vranjske policije Dragan Stamenković potvrdio je da se sa saobraćajnim policajcima razgovaralo.
“Tačno je da smo imali sastanak sa policajcima, a detalji će biti naknadno saopšteni”, rekao je Stamenković. On je potvrdio da je osumnjičenim policajcima određeno zadržavanje do 48 sati zbog zloupotrebe službenog položaja, ne precizirajući da li su oni zaista primali mito.
“U policiji nema povlašćenih, jer smo mi institucija koja mora da bude primer svima. Što se tiče osumnjičenih, oni će biti predati istražnom sudiji, koji će odlučiti o pritvoru”, ističe Stamenković.
Izvor: Press
Tweet
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Saslušavanje policajaca traje nekoliko sati

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2012

Tokom celog dana istražni sudija iz Vranja saslušava 4 saobraćajna policajca iz Vranja i jednog biznismena iz Vranjske Banje zbog sumnje da su policajci primili mito od osumnjičenog biznismena.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.