Vranjanci protestovali zbog rekonstrukcije parka, vlast obećala da neće poseći drveće

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci protestovali zbog rekonstrukcije parka, vlast obećala da neće poseći drveće

Na najavljenu rekonstrukciju jedinog parka u Vranju, vrednu 134 miliona dinara, koju je gradska vlast prošle nedelje najavila i uvela izvođače u posao koji bi trebao da bude gotov za 120 dana, grupa aktivista odgovorila je protestom i negodovanjem, tvrdeći da projekat ne može da se izvede, a da se ne uništi najveći broj stabala, od kojih su neka i stogodišnja.

Jelena Marković, glavni urbanista Vranja rekla je na javnoj debati organizovanoj upravo tim povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da drveće neće i ne sme biti uništeno.

Prva faza rekonstrukcije podrazumeva podzemne hidrotehničke instalacije, elektroinstalacije, popločavanje pešačkih staza unutar parka, izgradnju fontane, muzičkog paviljona, letnje pozornice, rekonstrukciju dečijeg igrališta, postavljanje mobilijara i uređenje javne rasvete - objasnila je Jelena Marković.

Dodaje, da je u drugoj fazi planirana izgradnja ogradnog zida oko parka i uređenje javne rasvete.

Dejana Stošić, aktivistkinja Odbora za ljudska prava u Vranju kaže da posle svega što je prezentovano i obećano na debati, ostaje da se vidi kako će sve izgledati na kraju, a da građani pamte njihova obećanja i drže ih za reč da neće poseći nijedno drvo.

Bude li posečeno jedno stablo, mi ćemo se dići na noge i odbranićemo svako drvo u parku - kaže Stošićeva.

Radovi u parku trebalo je da već da počnu, ali kasne zbog odluke izvođača radova, rečeno je na debati. Projekat za rekonstrukciju parka radio je niški projektantski biro Kapa, a izvođač radova je firma Euro lider iz sela Žbevac.

Inače, gradski park u Vranju jedan je od najstarijih u Srbiji, datira iz 1890. godine i podignut je na nekadašnjem turskom groblju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.