Vranjanci pomažu Svilajncu

Izvor: RTS, 18.Maj.2014, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci pomažu Svilajncu

Po odluci Štaba za vanredne situacije, iz Vranja je krenuo kontingent pomoći za Svilajnac. Konzerviranu hranu, lekove, garderobu i ćebad prikupili su meštani Vranja i Vranjske Banje.

Pomoć neprekidno stiže u prostorije Crvenog krsta. Građani donose garderobu, ćebad, konzerviranu hranu, lekove.

"Polazim od sebe, kada bi bilo ovde da moram da izađem iz kuće, da nemam ništa, a godinama sam sticao, to je motiv", kaže Novica Ljubić. "Doneo sam za decu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odrasle.

Preduzeće Alfa plam ustupilo je kamion za prevoz robe do Svilajnca. Prema rečima Tomislava Stefanovića, sekretara Crvenog krsta u Vranju, građani donose ogromne količine humanitarne pomoći od građana. On naglašava da je veliki odziv i iz Makedonije odakle su stigla sredstva za higijenu. Najavljena je i velika donacija u lekovima.

I Makedonci iz Skoplja, članovi Rotvajler kluba, doneli su pomoć za ugrožene.

"Mi smo danas doneli 200 litara vode, odeće, hrane, lekove", kaže Kosta Gligorijevski iz Skoplja. "Pošto smo odgajivači pasa, doneli smo i 150 kilograma hrane za pse i mačke."

Nikola Angelovski iz Skoplja naglašava da makedonski mediji neprekidno izveštavaju o stanju u poplavljenim područjima Srbije.

"Skoplje je ponudilo i volontere za spasavanje životinja na terenu", rekla je Rosa Drmonjić, predsednica Udruženja "Moj ljubimac" u Vranju. "Onda kad se stvore uslovi na terenu, onda ćemo i njih pozvati da dođu."

Naredni kontingent pomoći Vranjanci pripremaju za meštane Paraćina.

rts.vranje@rts.rs
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vranjanci pomažu Svilajncu

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2014, 14:00

Konzerviranu hranu, lekove, garderobu i ćebad prikupili su meštani Vranja i Vranjske Banje

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.