Vranjanci pobedili na svom skijalištu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjanci pobedili na svom skijalištu

Skijaški klub „Besna kobila“ iz Vranja ekipni je pobednik na „Besnokobilskom kupu“ u veleslalomu održanom na Besnoj kobili u okviru 2. kola Alpskog kupa jugoistočne Srbije.

U nadmetanju 55 takmičara iz 7 klubova regiona i beogradskog BSK-a, Vranjanci su sakupili 254 boda, ispred „Bakra“ iz Bora (201) i „Niša“ (195).

Posle 2 regionalna takmičenja održana na Crnom vrhu kod Bora i Besnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kobili kod Vranja, poredak na skijaškom jugoistoku je sledeći: Bakar (Bor) 420, Niš 407, Besna kobila (Vranje) 396, Midžor (Knjaževac) 178, Kraljevica (Zaječar) 56, Vlasina (Surdulica) 54, Starica (Majdanpek) 50 i Stara planina (Pirot) 23.

Pojedinačni pobednici „Besnokobilskog kupa“ po uzrasnim kategorijama su Lenka Stanković (Besna kobila), Lazar Livadić, Teodora Stevanović i Konstantin Stefanović (Niš), Nikola Dojkić, Nađa Ikić, Dijana Bajrami i Pera Stupar (Bakar), Ilija Aleksić i Paulina Aleksić (Midžor).

Po završetku „Besnokobilskog kupa“ održan je i revijalni Kup Vranja na kojem su uglavnom ponovljeni rezultati iz prve trke. Izuzetak su načinili Mina Stojanović iz Majdanpeka, koja je pobedila Dijanu Bajrami iz Bora i Dušan Trailović iz Bora koji je savladao Iliju Aleksića iz Knjaževca.

Nastupajući izvan regionalne konkurencije, dve pobede odneo je mlađi ciciban Dimitrije Miljković iz beogradskog kluba BSK.

Dunjinom vožnjom simbolično je obeležen prvi nastup malih skijaša iz Surdulice (Vlasina) na zvaničnim takmičenjima. U ovom gradu, na čijoj su teritoriji Vlasinsko jezero i planina Čemernik, osnovan je skijaški klub koji je na „Besnokobilskom kupu“ počeo svoj takmičarski život. Zato je i bronzana medalja, koju je osvojio Surduličanin Aleksandar Stanković u kategoriji do 14 godina, postala deo skijaške istorije koju počinje da stvara klub iz Surdulice.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.