Vanredno stanje u gradu na dan Vučićevog dolaska, predsednik Vranjancima obećao nova ulaganja

Izvor: JužneVesti.com, 14.Mar.2022, 21:31

Vanredno stanje u gradu na dan Vučićevog dolaska, predsednik Vranjancima obećao nova ulaganja

Bolju budućnost za Vranjsku Banju, izgradnju zatvorenog bazena i novog fudbalskog stadiona za 8.000 ljudi, otvaranje treće fabrike Teklasa u Pčinjskom okrugu, obećao je danas na mitingu predsednik Srbije svim Vranjancima. U Vranje je u toku dana stiglo preko 50 autobusa sa ljudima iz cele jugoistične Srbije, a Vučića su po direktivi dočekali i radnici javnih preduzeća, kao i medicinari koji su svoja radna mesta počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da napustaju još oko 14:30. Dočekali su ga i pojedini građani koji su bili prinuđeni da ostanu u grad zato što autobuske stanice nisu radile posle 14 sati.

Ranije u toku dana predsednik Srbije prisustvovao je otvaranju novog pogona fabrike auto-delova Teklas u Vranju, gde trenutno radi 320 bivših radnika Geoksa, a na mitingu najavio i otvaranje treće fabrike te kompanije u Pčinjskom okrugu.

Danas sam pričao sa Turčinom iz Teklasa. Negde između Bujanovca i Trgovišta pravićemo treću fabriku Teklasa u Srbiji i zaposliti ljude koji mnogo godina nisu dobili nijednu investiciju - rekao je Vučić.

U narednih godinu i po dana predvideo je i bolju budućnost za Vranjsku Banju, koja je već sada, kako je rekao, jedno od najvećih gradilišta u Srbiji.

Vranjska Banja će uskoro da ima hotele, Specijalnu bolnicu, Železničar. Kralj Petar je odatle otišao na Solunski front, a mi smo došli dotle da vodu od 96 stepeni, 142 litra u sekundi prosipamo u kanalizaciju. Za godinu i po dana biće sve drugačije, to će biti naš Sent Moric, dolaziće ljudi iz Beograda, Skoplja, svuda - obećao je Vučić.

Zastava od Pošte do sredine šetališta; foto: M. D. Od projekata koji su u toku pomenuo je rekonstrukciju bolnice i izgradnju Centra za upravljanje regionalnim otpadom, ali kao i 2018. godine opet najavio stadion po UEFA standardima za 8.000 ljudi.

Uradićemo rekonstrukciju Sportske dvorane i izgraditi novi zatvoreni bazen. Ide vam novi velelepni stadion po UEFA standardima od 8.000 ljudi. Vi ovde odlučite gde hoćete taj stadion, zato što to menjaju svaki dan, te hoće kod Jumka, te na starom mestu. Samo se dogovorite jer to kreće brzo. To će da da novu energiju mladim ljudima - rekao je Vučić.

Prema saznanjima Južnih vesti, doktori iz vranjskog Zdravstvenog centra počeli su sat i po vremena pre početka mitinga da vraćaju pacijente i organizovano napustaju svoja radna mesta kako bi na vreme zauzeli pozicije na šetalištu i dočekali predsednika Srbije.

Šalju doktore na miting, toliko smo dno dotakli kao država da i doktori moraju na SNS miting da idu. Sramota - kaže jedan od pacijenata.

Osim što nisu mogli da dođu do lekara, Vranjancima su danas i vrata javnih preduzeća bila zatvorena, a radnicima je, kako su rekli novinarki Južnih vesti, prisustvo na mitingu bilo obavezno.

Posle 14 sati ni deca koja putuju autobusom nisu mogla kući, jer nisu radile ni glavna, a ni stara autobuska stanica u centru, pa su roditelji morali da dolaze po njih u grad, a oni koji nisu imali drugu opciju ostali su “zaglavljeni” u Vranju do 18 sati.

Prema procenama, u Vranje je danas stiglo više od 50 autobusa sa ljudima iz celog Pčinjskog okruga i jugoistočne Srbije, a ubrzo nakon što je završeno obraćanje predsednika grad se ispraznio.

Prema rečima predstavnika Skupštine slobodne Srbije u Vranju Dragana Antića, obezbeđenje SNS-a mu je neposredno pre obraćanja predsednika Vučića polomilo mobilni telefon zato što je snimao miting.

foto: M. D. Kaže da su prvo krenuli na njega da ga udare, a onda mu uzeli telefon i polomili.

Ja sam snimao, iz obezbeđenja SNS-a su me izgurali, uzeli mi telefon i polomili. Bacili su ga namerno u kantu da ga polome. Prvo su se zaleteli na mene da me udare, ali su me samo gurali - kaže Antić.

Iz organizacije “Kreni promeni” i Skupštine slobodne Srbije planirali su da postave štand na šetalištu za vreme trajanja mitinga ali su od toga odustali i izašli sa dva transparenta “Rio Tinto marš iz Srbije” sa iscrtanim lokalitetima gde je planirano iskopavanje litijuma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.