Usvojeni izveštaji preduzeća i ustanova i pravila za sufinansiranje projekata

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeni izveštaji preduzeća i ustanova i pravila za sufinansiranje projekata

Većnici grada Vranja usvojili su danas izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova za 2017. godinu, i, između ostalog, pravila za sufinansiranje projekata u pojedinim oblastima.

Usvojeni su izveštaji preduzeća „Komrad“ i „Vodovod“ i javnih ustanova „Centar za socijalni rad“, „Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite“, Pozorišta „Bora Stanković“, „Narodni muzej“,  Istorijski arhiv „31. januar“, „Narodni univerzitet“, „Turistička organizacija“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vranje, „Sportska hala“, „Škola animiranog filma“ i „Regionalni centar za talente“, saopštila je na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Većnici su usvojili i Pravilnik o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžetskog Fonda za zaštitu i unapređivanje životne sredine na području grada, kao i Pravilnik o radu komisije za vrednovanje programa i projekta iz ove oblasti.

Utvrđen je, takođe, i tekst javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje na privremeno korišćenje javne površine za postavljanje privremenih pokretnih objekata i aparata.

Gradsko veće je usvojilo je danas i izmenu statuta JP „Vodovod“ u Vranju.

Delimična izmena se pre svega odnosi na dodavanje određenih delatnosti, eksploatacija šljunka, peska, gline, zatim popravka metalnih proizvoda, uklanjanje otpadnih voda, izgradnja puteva i autoputeva, izgradnja cevovoda, hidrotehničkih objekata…“, objašnjava Jovićeva.

Većnici su, takođe, dali saglasnost na zahtev preduzeća za saobraćaj „Kavim-Jedinstvo doo Vranje“ za utvrđivanje privremene linije Vranje-Kupinince-Rataje i Vranje-Pavlovac-Gornje Žapsko.

Ova saglasnost data je zbog ograničenja korišćenja javnog puta Kupinince-Aleksandrovac-Rataje, gde je kod brane na Aleksandrovačkom jezeru postavljen saobraćajni znak zabrana saobraćaja za vozila preko 5 tona“, pojašnjava Jovićeva.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.