Uhapšeni saobraćajci iz Vranja - uzimali pare da ne pišu kazne

Izvor: JužneVesti.com, 06.Sep.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni saobraćajci iz Vranja - uzimali pare da ne pišu kazne

Zbog sumnje da je za 5.000 dinara jednoj osobi dao službene podatke koji su podvedeni kao službena tajna, a “zažmurio” je i na više saobraćajnih prekršaja raznih osoba, kako kažu u Odeljenju za korpuciju Višeg javnog tužilaštva, uhapšen je saobraćajac iz Vranja. Pored njega, dodaju, uhapšen je i njegov kolega, koji za 3.000 dinara nije alkotestirao vozača koji je načinio saobraćajni prekršaj.

Sa lisicama na rukama, 5. septembra završili su oni koji stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lisice - policajci S. P. i G. C, jer se, kako kažu u tužilaštvu, nisu libili da uzmu pare da ne bi pisali kazne.

Oni su od jednog Vranjanca uzeli pare u iznosu od 3.000,00 dinara da ne bi evidentirali izvršen saobraćajni prekršaj od strane oštećenog i kako ne bi izvršili njegovo alkotestiranje - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Ipak, Pešiću se stavlja na teret više dela, jer je, kako kažu u tužilaštvu, više puta učestvovao u koruptivnim radnjama.

U proteklih nekoliko meseci imenovani je, prilikom obavljanja kontrole saobraćaja na više lokacija na teritoriji grada Vranja, propustio da evidentira očigledne saobraćajne prekršaje, za više lica, omogućavajući im na taj način da protiv njih ne bude podneta odgovarajuća prekršajna prijava - navode u Tužilaštvu.

Akciju su sproveli Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije iz Niša i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, a uhapšenim policajcima je određen pritvor do 48 sati.

*Tekst je naknadno izmenjen nakon što su iz Višeg javnog tužilaštva puna imena i prezimena policajca zamenili inicijalima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.