Uhapšen naprednjak i odbornik niške skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2024, 17:55

Uhapšen naprednjak i odbornik niške skupštine

Jedan od dvojice uhapšenih zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj kao odgovorna lica u niškoj Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i fiktivnim ugovorom za projekat oštetili budžet Vranja za oko 2 miliona dinara, jeste odbornik Skupštine Grada Niš i funkcioner Srpske napredne stranke Srđan Jovković, saznaju Južne vesti.

Na sajtu Akademije i drugim dokumentim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jovković je naveden kao predsednik; foto: printscreenMUP je saopštio juče da su uhapšeni S. J. (1971) iz Niša, bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija i V. P. (1980) iz Niške Banje, odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća "Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu.

Jovković na spisku odbornika; foto: printscreen/skupstinanisa.rsKako se navodi u odgovoru Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu upućenom Južnim vestima, uhapšeni S. J. je trenutno predsednik Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija. To je, prema nezvaničnim potvrdama, ai prema svim javno dostupnim podacima Srđan Jovković, inače aktuelni odbornik SNS-a u niškoj Skupštini. Jovković je bivši većnik u Gradskoj opštini Medijana, a bio je i poverenik Opštinskog odbora SNS-a u Medijani.

Iz Posebnog odeljenja VJT-a navode da S. J. još uvek nije saslušan, ali da će biti saslušan tokom današnjeg dana.

Da li će i kakve posledice u stranci snositi Jovković upitali smo Draganu Sotirovski, koja je jedna od vodećih funkcionera ove stranke u Nišu i aktuelna gradonačelnica. Do objavljivanja teksta njen odgovor na pitanje upućeno SMS-om, niti odgovor na telefonski poziv, nismo dobili.

Predsednik niške Skupštine i naprednjak Boban Džunić kaže da je prvi put od novinarke Južnih vesti čuo da je Jovković uhapšen, ali da ne može da komentariše to kao funkcioner stranke jer je samo njen član. Ističe i da je važno poštovati pretpostavku nevinosti i da se odborniku ne može oduzeti mandat dok nije pravosnažno osuđen.

Podsetimo, u saopštenju MUP-a stoji da se S. J. sumnjiči da je, krajem 2021. godine, u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“ kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.