UNS: Savet za štampu doneo odluke o kršenju Kodeksa tri tabloida, tri vranjska portala i KRIK-a

Izvor: Beta, 01.Dec.2020, 18:51

UNS: Savet za štampu doneo odluke o kršenju Kodeksa tri tabloida, tri vranjska portala i KRIK-a

Komisija za žalbe Saveta za štampu odlučila je da su Kodeks novinara prekršili mediji koji su preneli saopštenja odbora Srpske napredne stranke u Vranju, kao i Informer, Alo, Srpski telegraf i KRIK, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).Kako navode u saopštenju, Komisija je na onlajn sednici 26. novembra, jednoglasno odlučila da su tri portala - podprzarpress.rs, vranjskaplustv.rs i rtv-vranje.rs, prekršila novinarski kodeks u delu koji se odnosi na kulturu i etiku javne reči jer su objavila uvredljiva saopštenja odbora Srpske napredne stranke."Reč je o saopštenjima koja su osudila i novinarska udruženja u kojima se vredja novinar portala Info Vranjske, kao i taj medij", navodi UNS.Članovi Komisije su naveli da mediji nisu dužni da objavljuju stranačka saopštenja uvredljivog sadržaja."Članovi Saveta, medjutim, nisu bili saglasni kada je reč o objavljivanju fotografije sa mesta ubistva novinara Milana Pantića koja je bila u jednom od tih tekstova. Članica Komisije Ljiljana Smajlović protivila se tome da se redakcijama uputi poruka da samo u 'prikladnim situacijama' treba objavljivati tu fotografiju", navodi se.Članovi Komisije doneli su jednoglasnu odluku, po žalbi novinara agencije Fonet Davora Lukača, da su Informer i Alo prekršili Kodeks novinara u odeljku koji se odnosi na istinitost izveštavanja.Kako je preneo UNS, ti mediji ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

UNS: Savet za štampu doneo odluke o kršenju Kodeksa tri tabloida, tri vranjska portala i KRIK-a

Izvor: Danas, 01.Dec.2020

Komisija za žalbe Saveta za štampu odlučila je da su Kodeks novinara prekršili mediji koji su preneli saopštenja odbora Srpske napredne stranke u Vranju, kao i Informer, Alo, Srpski telegraf i KRIK, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.