Izvor: JUGpress.com, 20.Jan.2021, 19:40

U tri kovid bolnice na teritoriji Pčinjskog okruga zbrinuto 160 pacijenata

VRANJE

Na  teritoriji  Pčinjskog okruga, u utorak, je testirano 239 osoba. Rezultati su pokazali da su 52 osobe pozitivne na kovid-19, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Procenat zaražavanja se ne smanjuje i iznosi 23 odsto od ukupnog broja testiranih.

Među inficiranim osobama 24 su iz Vranja, Surdulice 11, Bujanovca šest, Vladičinog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Hana pet. U Preševu i Trgovištu registrovane su po tri novozaražene osobe. U Bosilegradu nema novih slučajeva. Epidemiološka situacija je i dalje vanredna pre svega zbog broja hospitalizovanih. U tri kovid bolnice u Pčinjskom okrugu oko 160 pacijenata je na bolničkom lečenju.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju ima 43 slobodnе posteljе. Hospitalizovano je 117 pacijenata. Njih  105 je pozitivno na koronavirus i svi oni imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 58 pacijenata.

Otpušteno je 10 osoba, a primljeno sedam.

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti ATD u Vranju obavljeno je 160 pregleda. Prvi put kod lekara zbog simptoma koji ukazuju na infekciju korona virusom došlo je 47 osoba.

Urađena su 64 antigenska testa, od kojih је 20 pozitivno. Dijagnostikovana je upala pluća kod sedam pacijenata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Smanjuje se broj pacijenata u kovid bolnicama u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 21.Jan.2021, 18:42

VRANJE..U Pčinjskom okrugu epidemiološka situacija je bolja, ali i dalje je nepovoljna, kažu u Zavodu za javno zdralje u Vranju...Od 206 testiranih uzoraka 44 su pozitivna...Najviše novoobolelih je iz Vranja 23, u Vladičinom Hanu i Bujanovcu je po sedam novoinficiranih, Surdulici šest i Preševu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.