Izvor: JUGpress.com, 16.Sep.2021, 13:57

U kovid bolnici u Vranju u protekla tri dana preminulo osam pacijenata

VRANJE-VLADIČIN HAN-SURDULICA-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-

U protekla tri dana u kovid bolnici u Vranju od posledica korona virusa preminulo je osam pacijenata. U toku jučerašnjeg dana bitku sa ovim opakim virusom su izgubila tri bolesnika.

Lekari upozoravaju da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje nepovoljna i zabrinjavajuća. Sve više je novozaraženih. U sredu su od 563 testirane osobe sa teritorije Pčinjskog okruga zaraženo 209 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << građana.

Iz Vranja je 115 slučajeva infekcije, sledi Vladičin Han gde je registrovano 50 pozitivnih, u Surdulici ima 29, Bujanovcu šest, Preševu pet, Trgovištu tri, dok je u Bosilegradu jedna osoba novozaražena, podaci su Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

Virus se širi neverovatnom brzinom i treba izbegavati masovna okupljanja i skupove, poručuju epidemiolozi.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 128 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća. Kiseonik prima 58 pacijenata.

Na bolničko lečenje zbrinuto je još 15 pacijenata, a otpušteno pet, od kojih je jedan transportovan za Kruševac.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 237 pregleda, od čega je 126 prvih.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.