U kamionu kod Vranja otkriveno deset migranata, među njima i četvoro dece

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Feb.2021, 18:38

U kamionu kod Vranja otkriveno deset migranata, među njima i četvoro dece

Grupa od 10 migranata, među kojima je bilo i četvoro dece otkrivena je u unutrašnjosti kamiona, saopštila je Uprava carina.

Migranti su otkriveni kada je po zahtevu za istovar robe, kamion beogradskih registarskih oznaka pristigao u pomenutu firmu, dežurni službenik iz carinske ispostave Vranje je prilikom skidanja carinske plombe začuo ljudske glasove u unutrašnjosti vozila.

Čim je otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << tovarni deo kamiona, pred carinicima i policajcima ukazalo se šest odraslih osoba i četvoro dece, a reč je o porodicama avganistanskih državljana koji su u taj kamion ušli u Grčkoj sa ciljem da dođu do Evrope.

Migranti nisu znali da su ovoga puta ušli u kamion čija je krajnja destinacija Srbija, jer su otkriveni u kamionu kojim je prevožena ocarinjena roba za firmu čije je sedište u okolini Bujanovca.

Ovo nije prvi slučaj da se migranti koji nastoje da se domognu neke od razvijenih zemalja EU, greškom nađu u Srbiji.

Kako podsećaju iz Uprava carina samo tokom prethodne godine sprečeno čak 1148 osoba u pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.