U centru Vranja podeljeno više od 15 hiljada biorazgradivih kesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centru Vranja podeljeno više od 15 hiljada biorazgradivih kesa

VRANJE - U akciji zamene plastičnih kesa za biorazgradive do podneva je građanima koji su u centar Vranja donosili plastične kese, podeljeno više od 15.000 biorazgradivih kesa.

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov izjavio je za Betu da je današnjoj akciji zamene plastičnih kesa za biorazgradive prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Ivica Radović, koji je podržao inicijativu Vranja da se na teritoriji grada od oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2010. godine zabrani upotreba plastičnih kesa.

"Sponzor današnje akcije, Pro kredit banka, obezbedila je ukupno 35.000 biorazgradivih kesa koje građani mogu da dobiju ukoliko donesu svoju plastičnu kesu, interesovanje je ogromno, a žičani kontejner u koji su bacane donete plastične kese ubrzo je bio prepun", kazao je Andonov.

On je dodao da će se akcija zamene plastičnih za biorazgradive kese nastaviti sve dok se ne potroše zalihe, ali i da će biti još sličnih akcija u cilju edukacije građana za zabranu upotrebe plastičnih kesa koja će, po odluci gradskog veća iz 2008 godine, stupiti na snagu oktobra naredne godine.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biorazgradive kese za Vranjance

Izvor: Blic, 29.Nov.2009, 01:20

U akciji zamene plastičnih kesa za biorazgradive juče do podneva je građanima koji su u centar Vranja donosili plastične kese, podeljeno više od 15.000 biorazgradivih kesa...Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov izjavio je za Betu da je jučerašnju akciji zamene plastičnih kesa za biorazgradive...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.