Izvor: JUGpress.com, 17.Nov.2022, 22:48

U Vranju usvojen drugi rebalans gradskog budžeta

VRANJE

Odbornici grada Vranja usvojili su drugi rebalans budžeta grada za trekuću godinu u iznosu od 161 milion 448 hiljada dinara.

Rečeno je da su drugi rebalans budžeta grada u najvećem delu izazvali faktori na koje nije moglo da se utiče. To se odnosi na skok cena energenata na tržištu, ali i povećanje sredstava za kapitalne investicije.

O tome je govorio Bojan Kostić, član Gradskog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ističući da su u odnosu na prethodni rebalans prihodi veći za skoro 87 miliona dinara, odnosno 2,9 procenata.

„Ukupni prihodi i primanja projektovani su na 3 milijarde, a rashodi na 3,2 milijarde dinara, što daje projektovani deficit od skoro 161 i po milion dinara. Pomenuti deficit se najvećim delom pokriva sa ostvarenim suficitom iz prethodne godine u iznosu od 128 miliona dinara, a 33 miliona se odnose na sredstva iz kredita, koja su korišćena za izgradnju vrtića u naselju Raška i vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica. Razlozi za rebalans budžeta su rast cena energenata na tržišu, povećanje kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i povećanje sredstava za kapitalne investicije“, rekao je Kostić.

On je dodao je su tokom prethodne godine  započeti veoma  značajni projekati.

„Jedan od veoma važnih projekata za grad Vranje, ali i ceo Pčinjski okrug je rekonstrukcija Opšte bolnice, koja se finansira preko Kancelarije za javna ulaganja, vrednosti 15 miliona evra. Važno je pomenuti i projekat „Čista Srbija“, vrednosti 70 miliona evra, čijim će završetkom biti izgrađeno 140 kilometara fekalne kanalizacione mreže na teritoriji grada Vranja. U 2022. godini izdvojena su rekordna sredstva u rekonstrukciju vrtića i škola na teritoriji grada Vranja“, istakao je Kostić.

Gradski parlament odlučio je da se nastavi realizacija Projekta javno-privatnog partnersta za izgradnju novih kotlarnica iz obnovljivih izvora energije, bio mase i gasa.

„Potrebna nam je saglasnost Skupštine na predlog projekta za javno-privatno partnerstvo za obnovljive izvore energije, bio masu, da bi imali prostora i vremena, zbog nepredviđenih okolnosti koje mogu da nastanu, da produžimo izgradnju toplovoda koji bi vodio do kotlarnice 1 i 2. Što se tiče  kotlarnice 1 uglavnom je toplovod izgarđen, a odnosi se na stanove za snage bezbednosti, tu je toplovod 95 posto izgrađen. Treba da se izgradi kotlarnica koja je obaveza partnera“, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Postupak javne nabavke i tendera je obavljen, ali zbog žalbe ponuđača, koja  nije usvojena, kreće se u ponovni postupak, pa se zbog toga pomera rok za izvođenje radova.

4

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.