Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2021, 20:27

U Vranju preminuo još jedan pacijent, 38 novozaraženih

VRANJE

U protekla 24 časa bitku sa korona virusom u Zdravstvenom centru Vranje izgubio je jedan pacijent.

Vranje i dalje prednjači po broju novozaraženih. Registrovano je 38 osoba koje su pozitivne na kovid-19. U Surdulici je 11 pozitivnih, Vladičinom Hanu devet, Bujanovcu četiri, Preševu i Bosilegradu po jedna osoba je inficirana. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

U Trgovištu nisu registrovani novi slučajevi zaražavanja.

U Pčinjskom okrugu, dakle, ima još 64 osobe zaražene korona virusom, od testiranih 280 uzoraka.

Procenat zaražavanja u Pčinjskom okrugu i dalje je oko 22 posto

U sredu su u Kovid ambulanti ATD u Vranju obavljena 174 pregleda, od kojih je 67 prvih.

Uzorkovana je krv kod 97 pacijenata i sačinjeno je 86 RTG pluća. Urađena je 80 antigenskih testova, od kojih je 31 pozitivan. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod osam pacijenata.

U kovid bolnicama vranjskog Zdravstvenog centra hospitalizovana su 123 pacijenta, a njih 111 je pozitivno na koronavirus. Sa upalom pluća je 115 pacijenata, na kiseoniku 59.

Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, dok je 21 otpušten. U kovid bolnicama u Vranju na raspolaganju je 37 slobodnih postelja, 11 više nego prethodnog dana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.