U Vranju obeležen Dan grada

Izvor: RTS, 01.Feb.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vranju obeležen Dan grada

Svečanom akademijom i dodelom priznanja zaslužnim građanima, u Vranju se završilo obeležavanje 140 godina oslobođenja grada od Turaka. Zori Živadinović Davidović, unuci književnika Borisava Stankovića, pripalo je specijalno javno priznanje "31. januar".
Za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti umetničkog stvaralaštva, najviše gradsko priznanje dobila je Zora Živadinović Davidović. Dugogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i kostimograf u pozorištima. 
 
Nagradu je u njeno ime primila Ljiljana Lazarević Davidović:
"Ovom novom, modernom Vranju, koje polako ali sigurno grabi prema nekim novim vrednostima i postignućima, hvala što ne zaboravlja svoje velikane i što ume da ceni posvećenost, privrženost i prijateljstvo."
Priznanja su dobili i nekadašnji predsednik Opštine Dragoljub Mitić, nekadašnji generalni direktor "Jumka" Vlajko Jović, koji je novčani deo nagrade namenio Fondu za lečenje dece obolele od malignih bolesti, zatim program Evropski progres, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

"Trudio sam se zaista da na dužnosti koju danas obavljam dam maksimalan doprinos, da sa svojim saradnicima u Vranju i u Ministarstvu pomognemo da od Vranja u perspektivi napravimo nešto što Vranje zaista zaslužuje", rekao je tom prilikom Stevanović. 
"Fokusirali smo se na uređenje infrastrukturno industrijske zone", naglašava dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, "to će biti prioritet i u ovoj godini, jer samo stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta, možemo očekivati otvaranje novih radnih mesta i još veće smanjenje broja nezaposlenih." 
Dan grada, 31. januar, obeležen je brojnim manifestacijama tokom nedelje, muzičkim, kulturno-umetničkim, sportskim. Položeni su venci i cveće na spomenik oslobodiocima Vranja. Svoj dan obeležila je i 4. brigada Kopnene vojske.


Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nagrade i vatromet za kraj obeležavanja Dana Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2018

Svečanom akademijom u sali Doma Vojske na kojoj su dodeljena najveća gradska priznanja, završeno je obeležavanje Dana grada, 31. januara i 140. godišnjice oslobođenja od Turaka...Specijalno javno priznanje u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara pripalo je Zori Živadinović Davidović,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.