Nagrade i vatromet za kraj obeležavanja Dana Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2018, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade i vatromet za kraj obeležavanja Dana Vranja

Svečanom akademijom u sali Doma Vojske na kojoj su dodeljena najveća gradska priznanja, završeno je obeležavanje Dana grada, 31. januara i 140. godišnjice oslobođenja od Turaka.

Specijalno javno priznanje u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara pripalo je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića. Nagradu je primila njena snaja Ljiljana Lazarević Davidović, a u kratkom obraćanju ona se zahvalila i istakla da Borini potomci Vranje vole i nose >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u srcu.

Plaketu "31. januar" dobio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Dobitnik javnog priznanja je i nekadašnji predsednik Opštine Dragoljub Mitić, a nagrada je uručena njegovom sinu Srđanu Mitiću.

Među laureatima priznanja "31. januar" je i Vlajko Jović koji se zahvalio u pisanoj formi i odrekao novčanog iznosa od 50.000 dinara za lečenje obolele dece, zatim Program "Evropski Progres" i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Na svečanoj akademiji, kojoj su prisustvovale brojne zvanice, govorio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković, osvrnuvši se na veliki značaj 31. januara u viševekovnoj istoriji Vranja i pretke koji su voleli Srbiju i bili istrajni i odlučni.

Sa takvom odlučnošću i visokim stepenom odgovornosti rukovodimo se u izvršavanju svakodnevnih obaveza, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata. Činjenica da je za godinu dana smanjen broj nezaposlenih za 1.146 lica, potvrda je da smo na ispravnom putu u nastojanju da oživimo postojeće privredne potencijale i privučemo investitore - rekao je Milenković.

U dugom i opsežnom izlaganju, Milenković je govorio i o planiranim projektima čija se realizacija očekuje u ovoj godini.

U umetničkom delu programa nastupio je umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića, i solisti grupe "Lutajuća srca".

U Sportskoj hali održan je koncert Miroslava Ilića, a posebnu notu proslavi dao je i vatromet za kraj iznad zgrade Načelstva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.