Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2021, 16:05

U Vranju nastavljena imunizacija građana Severne Makedonije

VRANJE

U Vranju nastavljena imunizacija građana Severne Makedonije, u više akcija vakcinisano preko 1.000 građana iz ove zemlje

U Sportskoj hali u Vranju, u petak, je prvom dozom ruske vakcine Sputnjik V vakcinisano oko 250 Makedonaca.

Do sada je u više organizovanih akcija vakcinu u Vranju primilo preko hiljadu građana ove susedne države.

Građani Severne Makedonije posebno su oduševljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prijemom zdravstvenih radnika koji rade na vakcinaciji. Zahvalni su jer je strah prisutan kod svih ljudi. Svesni su koliko je ovaj virus opasan, kao i posledica bolesti izazvanih koronom.

“Priliku za vakcinaciju ne smemo da propustimo, jer pomažemo sebi, svojim porodicama i na kraju, vakcinacija nam vraća osećaj slobode, a svi znamo kako nam je bilo čitave prošle godine”, rekla je Gordana Jović Stojkovska, predsednica Nacionalnog saveta Srba u Makedoniji.

Predsednica Srpskog kulturnog centra u Makedoniji Vasilka Kitanović, zahvalna je državi Srbiji i njenom predsedniku, zdravstvenim radnicima u Vranju, kao i svojoj zemlji, jer im je, kako kaže, pružila šansu da se vakcinišu i da ne žive u  strahu od mogućeg zaražavanja.

“Ovo je veliki korak za sve Srbe u Makedoniji koji nemaju srpska dokumenta, jer u Makedoniji nema vakcina i ne znamo kada bi bio naš red za vakcinaciju. Srpski kulturni centar tokom cele godine organizuje aktivnosti kojima predstavljamo našu Srbiju i naše kulturno blago koje posedujemo kao narod, širom Makedonije. Sa vakcinacijom moći ćemo bez straha da nastavimo i svoje živote i svoju misiju razmene i širenja prijateljstva između Srpskog i naroda Severne Makedonije”, rekla je Kitanović.

Istog dana organizovana je i revakcinacija za 27 korisnika Narodne kuhinje u Vranju.

U zdravstvenoj ambulanti u selu Barelić je revakcinisano 47 osoba, a njih petnaestak je primilo prvu dozu vakcine.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.