Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2020, 16:48

U Vranju korona virus je i dalje prisutan, još petoro zaraženih

VRANJE

Sa ukidanjem vanrednog stanja na području grada Vranja primetno je povećanje broja obolelih od kovida 19.

Na osnovu podataka Instituta „Batut“ u poslenja 24 sata evidentirano je još petoro zaraženih na ovom području.

Direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljljana Antić medijima je izjavila ds se broj zaraženih povećava i da su se ljudi opustili i da ne nose zaštitnu opremu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„U dve kovid bolnice u Vranju dolazi sve veći broj obolelih od ove virusne infekcije. Ukidanjem vanrednog stanja i dolaskom lepog vremena svakodnevno imamo veći broj prijema. Bez obzira što  otpuštamo značajan broj, dnevno imamo po 40 pacijenata koji se javljaju, doduše sa blažom kliničkom slikom, a otkrivamo ih što češće vršimo testiranja. Kod pacijenta koji je pozitivan na virus testiramo celu porodici i tako otkrivamo novoobolele“, ističe dr Antić.

Ona dodaje da je virus korona i dalje prisutan i da svi moraju da budu odgovorni jedni prema drugima, kao i da poštuju sve epidemiološke mere koje se odnose na socijalnu distancu. Neophodno je da se ruke peru i dezinfekciju i da se nose maske i rukavice, zaključila je dr Antić.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.