U Vranju još osmoro, u Leskovcu jedan novozaraženi koronom

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 11:09

U Vranju još osmoro, u Leskovcu jedan novozaraženi koronom

Od 37 uzoraka, koliko je juče poslato na analizu iz Pčinjskog okruga, 9 je pozitivno na kovid, saopštavaju iz Kriznog štaba. Prema poslednjim podacima iz Jablaničkog okruga, od 30 poslatih uzoraka pozitivna je jedna osoba iz Leskovca.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, od ukupnog broja zaraženih u Pčinjiskom okrugu osmoro je iz Vranja i jedna osoba iz Kosovske Kamenice.

Na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bolnicama su 34 pacijenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od kojih je 15 pozitivno.

Sa bronhopneumonijom je 25 pacijenata, na kiseoniku 10. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 146 - saopštavaju iz Štaba.

U kovid ambulanti je prethodnog dana obavljeno 97 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 38. Uzorkovana je krv kod 66 pacijenata i sačinjeno 50 RTG pluća.

Takođe, urađen je 21 PCR i 58 brzih testova, a upala puća je dijagnostikovana kod 4 pacijenta.

Poslednji podaci iz Jablaničkog okruga pokazuju da je koronom zaražena jedna osoba iz Leskovca, a trenutno se čekaju rezultati za još 29 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.