U Trgovištu proglašena vanredna situacija: Zbog snega blokiran i deo opštine Bosilegrad

Izvor: Piplmetar.rs, 06.Feb.2023, 18:31

U Trgovištu proglašena vanredna situacija: Zbog snega blokiran i deo opštine Bosilegrad

Zbog izuzetno visokih snežnih nanosa koji dosežu i attain dva metra, danas je proglašena vanredna situacija na području cele opštine Trgovište. Pod snežnom blokadom i veći deo opštine Bosilegrad, čiji predsednik Vladimir Zaharijev apeluje na održavanje regionalnog puta Vlasina – Božica – Strezimirovci ka Graničnom prelazu sa Republikom Bugarskom.
U Vranju je zabeležen porast slučajeva na Urgentnom odeljenju Opšte bolnice, gde je zabeleženo blizu 150 pregleda, a sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je i pacijenata koji se lekarima javljaju zbog povreda zadobijenih padom na klizavim površinama. Mahom se radi o starijim pacijentima, potvrđeno je Danasu.
U Trgovištu je od danas proglašena vanredna situacija zbog izuzetno visokih snežnih nanosa na regionalnom putu od Vranja. Zavejani su i lokalni putevi, zbog snežnih nanosa koji dostižu i dva metra. Lokalna mehanizacija radi na raščišćavanju lokalnih putnih pravaca, ali zbog izuzetno niskih temperatura dejstvo soli je gotovo neutralisano pa je stalna poledica, te se vozačima savetuje obavezno korišćenje zimske opreme.
Sa Autobuske stanice u Vranju novinaru Danasa je potvrđeno da su autobusi prema Trgovištu danas saobraćali normalno uz izvesna kašnjenja od pola sata attain 45 minuta, zbog snega na kolovozu. Linija Vranje – Trgovište – Radvnica funkcioniše normalno.
Na delu opštine Bosilegrad, u brdsko planinskom području, gde se nalaze sela Gornja Lisina, Ržana, Ploče, Mosulj uvedane je vanredna situacija, potvdio je Danasu Vladimir Zaharijev, predsednik Opštine Bosilegrad.
-Posebno apelujem na Puteve Srbije da obrate pažnju na regionalni set Vlasina okruglica – Božica – Strezimirovci, jer nam se žale privatni preduzetnici da nemogu da prevoze robu teretnim vozilima – naglasio je Zaharijev, za Danas.
On je rekao da lokalna mehanizacija sa svojim skromnim kapacitetima pokušava da održi prohodnim lokalne putne pravce na teritoriji ove opštine, gde su snežni nanosi u odnosu na prošlu zimu veći i iznose i attain dva metra.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Opširnije
Izvor: Danas.rs


Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.