U Pčinjskom okrugu 264 nova slučaja kovida

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2022, 12:07

U Pčinjskom okrugu 264 nova slučaja kovida

U poslednja 24 sata, 264 građana Pčinjskog okruga dobila su pozitivan nalaz na kovid, a testirana 592. Skoro polovina novozaraženih je iz Vranja, gde je potvrđeno 137 novih slučajeva. Kovid je registrovan i kod 24 deteta.

Među novopotvrđenim slučajevima u okrugu nalazi se i 45 Bujanovčana, 28 Preševljana, 15 Surduličana, 20 ih je iz Vladičinog Hana, 13 iz Bosilegrada i 6 iz Trgovišta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 399 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pregleda, od čega je 125 prvih. Takođe, urađeno je 130 antigenskih i 13 PCR testova. Od toga 98 je pozitivno na koronavirus - saopštavaju iz Zdravstvenog centra.

Od 44 testirana deteta u dečijoj kovid ambulanti, pozitivna su 4 predškolskog uzrasta i 15 školskog uzrasta, dok je na Pedijatriji urađeno 39 kovid pregleda, od toga 5 pozitivnih.

Na lečenju u kovid bolnicama smešteno je 100 pacijenata sa potvrđenim virusom i upalom pluća, a 56 ih je na kiseoničkoj potpori.

Dva pacijenta prebačena su u Kruševac na dalje lečenje, a jedan transportovan za Beograd.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.