U Nišu 229 novoobolelih, u tri okruga na jugu ukupno 225, najviše u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2021, 13:34

U Nišu 229 novoobolelih, u tri okruga na jugu ukupno 225, najviše u Vranju

Među gradovima na jugu Niš i dalje prednjači po broju novoobolelih od korona virusa u danu, jer je prema podacima Doma zdravlja još 229 građana juče bilo pozitivno. Najviše je među novozaraženima u okruzima u Pčinjskom, gde je 159 pozitivnih, najviše Vranjanaca, dok je u Jablaničkom 49 novih slučajeva, a u Pirotskom samo 17.

U petak, 5. marta, u kovid ambulantama u Nišu lekari su pregledali 1.414 pacijenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a 370 građana je prvi put bilo sa simtomima koji ukazuju na infekciju kovid 19.

Takođe kažu da su testirali 564 njih na korona virus, od čega je 229 bilo pozitivno.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 119 pacijenta kome je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 621 laboratorijsku analizu - dodaju u Domu zdravlja.

Među okruzima na jugu i dalje je u Pčinjskom najviše novozaraženih, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije - od 458 uzoraka je 159 pozitivnih na koronavirus, 97 je iz Vranja, 10 iz Surdulice, 21 iz Vladičinog Hana, 9 iz Trgovišta i po 11 iz Bujanovca i Preševa.

U Jablaničkom okrugu je juče od 330 testiranih bilo 49 pozitivnih, najviše iz Leskovca gde je 31 novooboleli, a 9 je iz Vlasotince, 7 iz Lebana i 2 iz Medveđe.

Struktura: 22 zaposlena lica, 11 nezaposlena lica, 14 penzionera, 1 student, 1 poljoprivrednik - navode u Zavodu za javno zdravlje.

Najmanje potvrđenih slučajeva juče je bilo u Pirotskom okrugu, gde je prema podacima Zavoda za javno zdravlje bilo 17 pozitivnih - 9 iz Pirota, 6 iz Bele Palanke i po 1 iz Dimitrovgrada i Babušnice.

U poslednja 24 sata je i jedan Dimitrovgrađanin preminuo od posledica virusa.

Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 41 lice a ukinuta za 8 (potvrđeni i kontakti). U zadnjih nedelju dana registruju se slučajevi zaraženih učenika i zapošljenih u školama, kao i učenici i zapošljeni u kućnoj izolaciji zbog pozitivnih članova porodice - navode iz Zavoda.

Sve o korona virusu na jugu možete čitati ovde.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.