Izvor: JUGpress.com, 03.Jun.2021, 18:50

U Kovid ambulanti ATD u Vranju od početka pandemije pregledano preko 61.000 građana

VRANJE

U periodu od 23. marta 2020. godine do 1. juna 2021. godine u Kovid ambulanti ATD u Vranju urađeno je 61.767 pregleda, PCR testova 6.734, antigenskih 19.283. Laboratorijskih pregleda je bilo 42.340 a rentgenskih snimaka pluća i srca 38.229.

„U poslednjih mesec dana manji je broj pozitivnih slučajeva, klinička slika je blaga ali iskustva su pokazala da i u takvim slučajevima vrlo lako može da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dođe do pogoršanja. Pacijenti se sada javljaju uglavnom bez temperature ili se blaga temperatura javi tokom dana, sa bolovima u grlu, kašljem i kijavicom“, izjavila je koordinatorka kovid ambulante, dr Stefana Mladenović.

Ona je podsetila da su i dalje zastupljene sve starosne strukture i da podjednako dalaze i mlađi i stariji pacijenti.

„Ono što je karakteristično za ovaj period jeste da nismo imali pacijente koji su vakcinisani, a da nakon PCR ili antigenskog testiranja budu pozitivni na kovid-192, kaže doktorka.

„Od 31. maja u zgradi ATD počele su da rade nonkovid ambulante (Sobina i Gornja čaršija), telefonskim putem se zakazuju pregledi i propisivanje terapija. Vodi se računa da se pregledi organizuju tako da se ne stvaraju gužve, kako bi se ispoštovale propisane epidemiološke mere. Zato apelujem na sve naše građane da poštuju zakazani termin“, istakla je koordinatorka kovid ambulante, dr Mladenović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.