Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudna čeka sudski epilog nakon dva otkaza u firmi

Dok čeka da treći put postane majka, Marija Ilić iz Vranja čeka da direktor JP "Novi dom" sprovede sudsku presudu i vrati je na posao. Na određeno vreme zaposlena je 2016. godine, i jedna je od otpuštenih usled racionalizacije u javnim preduzećima.

Izvor: N1

Međutim, njen otkaz sud je proglasio nezakonitim, ali direktor joj opet uručuje otkaz i traži reviziju postupka tako da sada trudnica Marija Ilić, više od godinu dana bez primanja, čeka da se pravna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << procedura završi.

Marija Ilić iz Vranja, majka dvoje dece. Sada je četvrti mesec njene treće trudnoće.

"Trebalo bi da bude najlepši period trudnoća u životu žene. Ovaj je mnogo stresniji, baš stresniji", kaže Marija.

To je zato što je po papirima i sudskim presudama Marija Ilić zaposlena, ali...

"...Ustvari nisam", dodaje.

A platu je poslednji put primila aprila 2017. godine. U poslednje dve godine dva puta je dobila otkaz. Nakon prvog, sudska presuda bila je da se vrati na posao, što je poslodavac i sproveo i opet je dobila Ugovor o radu.

"...Zbog povećanog obima posla. Sutradan sam dobila otkazno rešenje zbog smanjenog obima posla", kazala je Marija.

Između ugovora o radu i rešenja o otkazu, između ročišta na sudu, Marija Ilić ostala je u drugom stanju. Promenilo se njeno stanje, ali, kaže, ne i odnos poslodavca.

Poslodavac, direktor JP "Novi dom" međutim, kaže da bi je sada vratio na posao, ali ne može, jer čeka da se ceo postupak još jednom proveri. U toku je revizija pred Vrhovnim kasacionim sudom.

"Samo je to začkoljica, ništa drugo. Ja bih voleo, iskreno da vam kažem da to dođe u njenu korist. Mi kao preduzeće ne bismo imali štetu, država će da pokriva te troškove...ona nikakvu štetu nema, ona će dobiti sve lične dohotke na kraju", kaže Goran Petrović, direktor JP "Novi dom".

Marija Ilić "uštedela" je 14 ličnih dohodaka do sada. Štedi i kamate, ali trenutno ova četvoročlana porodica živi sa jednom platom njenog supruga.

"U ovoj situaciji najviše ispašta Marija i moja deca. Ja sam tu da ih zaštitim koliko mogu, i to je to", kaže Miodrag Ilić, Marijin suprug.

"Pa ne može da se živi normalno od tog drugog otkaza, više ne mogu ni da spavam kako treba, niti da se hranim kako treba, svaki dan pod stresom", naglasila je Marija Ilić.

Pored brojnih drugih neuzvesnosti, u porodici Ilić jedna stvar ostaje nepromenjena – posle dva, sada očekuju i trećeg dečaka.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trudnica iz Vranja čeka posao i epilog "sudske zavrzlame"

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018

Dok čeka da treći put postane majka, Marija Ilić iz Vranja čeka da direktor JP "Novi dom" sprovede sudsku presudu i vrati je na posao. Na određeno vreme zaposlena je 2016. godine, i jedna je od otpuštenih usled racionalizacije u javnim preduzećima...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.