Takmičenje učenika o bezbednosti u saobraćaju

Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje učenika o bezbednosti u saobraćaju

VRANJE

U Vranju je održano školsko takmičenje učenika drugog razreda o bezbednosti u saobraćaju.  Reč je o pilot projektu „Pažljivkova smotra“ koji Agencija za bezbednost saobraćaja realizuje u pet gradova u Srbiji. Učestvovali su đaci iz 11 osnovnih škola sa teritorije grada Vranja. Svi oni su protekle nedelje prošli testiranje i najbolji su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na školskom takmičenju.

„Cilj takmičenja je bio da se deca pripreme za učestvovanje u saobraćaju, da nauče pravila i da ih primene u praksi. Za đake mlađeg uzrasta je od velikog značaja, s obzirom da prema statističkim podacima spadaju u najugroženije učesnike u saobraćaju“, rekao je Igor Milanović, član Saveta za bezbednost saobraćaja.

Otvarajući takmičenje, gradski većnik zadužen za sport Nenad Đorđević, je istakao da deca starija od osam godina moraju da budu dobro pripremljena za samostalno učestvovanje u saobraćaju. Zbog toga su važni prevencija i sticanje znanja o saobraćaju.

Za regularnost takmičenja bio je zadužen tročlani žiri, a najbolje plasirane ekipe učestvovaće na Republičkom takmičenju koje će biti održano 16. i 17. marta u Vrnjačkoj Banji.

Realizaciju ovog projekta pomogli su volonteri Tehničke škole u Vranju i Saobraćajno preduzeće „Kavim Jedinstvo“ koje je besplatno prevozilo učenike na takmičenje.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.