TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu u Vranju

Izvor: Kurir, 21.Maj.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu u Vranju

Radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, dečak je izmešten iz porodice i smešten u hraniteljsku porodicu, kažu u Centru za socijalni rad

VRANJE - Iako je Biserka A. iz Golemog Sela kod Vranja, zvanično odustala od davanja svoje bebe na sporazumno usvajanje porodici Milošević, radnici Centra za socijalni rad iz Vranja su u petak, uradili terensku proveru i ustanovili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se petomesečni N. A. umesto kod majke, nalazi kod porodice Milošević!

Beba je istog dana oduzeta Miloševićima i smeštena u hraniteljsku porodicu.

"Na usmeni zahtev Ministarstva rada, radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, centar je privremenim zaključkom o obezbeđivanju smeštaja, dečaka izmestio iz porodice i smestio ga u hraniteljsku porodicu, gde će ostati dok se ne raspravi njegov porodično-pravni status", kažu u Centru za socijalni rad.

Podsetimo, Biserka je posle smrti muža, a zbog teškog siromaštva, odlučila da bebu pokloni Oliveri Milošević, prijateljici sa posla koja ne može da ima decu. Međutim, umesto da se ceo slučaj završi i pravno - sporazumnim usvajanjem, Biserka se predomislila i povukla svoju odluku o odricanju deteta i zahtev za sporazumno usvajanje, ali je bebu, izgleda, ipak tajno dala Miloševićima.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUGA: Država oduzela poklonjenu bebu u Vranju

Izvor: Cafe.ba, 22.Maj.2013, 10:11

Radnici centra su u petak obišli porodicu Milošević i tamo zatekli dijete. Pošto nije bilo pravnog osnova da beba ostane u toj porodici, dječak je izmješten iz porodice i smješten u hraniteljsku porodicu, kažu u Centru za socijalni rad.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.