Svečano otvoren „Geox“ u Vranju

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvoren „Geox“ u Vranju

VRANJE – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, direktor „Geox“- a Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, presecanjem vrpce, svečano su danas otvorili fabriku renomiranohg i svetski poznatog proizvođača  obuće „Geoks“.

Polegato je  na početku podsetio rekao da je sve počelo još 2012. godine, potpisivanjem sporazuma o realizaciji projekta, zatim polaganjem kamen temeljca, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << te da mu je zadovoljstvo što je danas završena fabrika koja se u industrijskoj zoni „Bunuševac prostire na oko 21.000 metara kvadratnih, a ukupno će zaposliti 1250 radnika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je ovaj kako je sam rekao projekat zakoji nije zaslužna ni jedna stranka priveden kraju i najavio da će država promeniti svoj odnos prema jugu Srbije.

„Došlo je vreme da Srbija promeni svoj odnos prema siromašnijem delu svog naroda, da počne ubrzano da gradi puteve, komunikacije, infrasturkture, da pomaže dolazak stranih investirtora, da Vranje oživi, Vladičin Han da vidi perspektivu, da Trgovištu pomognemo više nego ikada.

On je istakao da će vlada davati više onima koji ulažu svoj novac u opštine u Pčinjskom, Jablaničkom, Pirotskom, Nišavskom i Topličkom okrugu.

„Vlada  želi da imate budućnost, a ne da razmišljate kako ćete da odete u Beograd ili beli svet da biste preživeli“, rekao je premijer.

On je dodao da su u Vranju, na jugu Srbije oduvek živeli ljudi koji su samo želeli da rade, koji su uvek bili uz svoju zemlju, državu uvek poštovali i voleli.

Ugovorom o dodeli sredstava za direktne investicije, Republika Srbija je opredelila za realizaciju ovog projekta 11.250.000 evra, dok je Zaključkom Vlade Republike Srbije opredeljeno 100 miliona dinara za finansiranje procesa nivelacije zemljišta. Odlukama Skupštine grada Vranja, omogućeno je ustupanje 110.751 metara kvadratnih zemljišta investitoru, čija je vrednost 555 hiljade eura.

Svečanosti su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministri Dušan Vujović i Željko Sertić, predstavnici republičkih organizacija, članovi Gradskog veća Vranja, predstavnici Gradske uprave i brojne zvanice iz javnog života Grada.

Zanimljivo je da je otvaranju prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, kao i narodni poslanici Dragan Nikolić i Novica Tončev.

Ispred fabrike okupili su se pristalice SNS -a i SPS -a.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Otvoren pogon "Geoksa" u Vranju

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Jan.2016

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, direktor Geoksa Mario Moreti Polegato i gradonačelnik Vranja Zoran Antić, presecanjem vrpce su svečano pustili u rad pogon renomiranog italijanskog proizvođača obuće „Geoks“...Gospodin Polegato je rekao da je sve počelo još 2012. godine,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.