Sudija iz Vranja pokušala da prevari advokata za pola miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 27.Dec.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija iz Vranja pokušala da prevari advokata za pola miliona dinara

Više tužilaštvo u Vranju podiglo je optužni predlog protiv sudije Osnovnog suda Marije Janićijević nakon što je, zbog nedolaska na glavni pretres, kaznila advokata sa 500.000 dinara, iako je za to predviđena kazna 150.000. Njenu odluku poništilo je Veće Osnovnog suda, ali je ona ponovo donela isto rešenje i sada joj zbog pokušaja nanošenja štete preti kazna zatvora od jedne do čak 8 godina.

Na ovaj način, donošenjem nezakonitih akata, prema rečima višeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javnog tužioca u Vranju Danijele Trajković, sudija Marija Janićijević je 2017. godine pokušala je da nanese štetu vranjskom advokatu.

Janićijevićeva je u krivičnom predmetu na glavnom pretresu, svesno izbegavajući da primeni odredbu Zakonika o krivičnom postupku kojom je propisano da sud može uredno pozvanom braniocu čiji je izostanak neopravdan, a doveo je do neodržavanja ili odlaganja glavnog pretresa, izreći kaznu od 150.000 dinara i odrediti da troškovi koji su time prouzrokovani padaju na teret advokata, najpre donela rešenje kojim oštećenog kažnjava u iznosu od 500.000 dinara i obavezala ga na plaćanje troškova krivičnog postupka za odloženi glavni pretres – rekla je Trajkovićeva.

Ona je naglasila da i nakon podizanja optužnog predloga Janićijevićeva može da radi, ali da je Tužilaštvo obavestilo Kasacioni sud od koga se očekuje dalja odluka i koji može doneti odluku da sudija bude udaljena sa posla dok traje postupak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.