Sprečen šverc bataka sa Kosova

Izvor: juGmedia, 22.Sep.2014, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc bataka sa Kosova

BUJANOVAC/VRANJE – Uprava carine saopštila je danas da su carinici  u blizini kontrolnog punkta sa Kosovom I Metohijom  uspeli da spreče krijumčarenje 180 kilograma smrznutih pilećih bataka, američkog porekla.

Vršeći dubinsku kontrolu na putu Lučane – Bujanovac, carinici su u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije odlučili da zaustave automobil „Golf 2″, bujanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravlјao srpski državlјanin albanske nacionalnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Vozač, upitan šta ima da prijavi za vanrednu carinsku kontrolu, je odgovorio da ima “nešto malo“ bataka za lične potrebe. Potom je usledio detalјan pregled vozila kojim je ustanovlјeno da se u automobilu nalazi 12 kutija od po 15 kilograma smrznutih pilećih bataka. Kutije sa batacima bile su raspoređene svuda po automobilu: u prtlјažniku, na zadnjem sedištu pokrivene ćebetom, kao i u prostoru ispred suvozačevog sedišta. Na kutijama se vidi da je piletina američkog porekla sa važećim rokom trajanja.Nakon otkrivanja tovara piletine, vozač je izjavio da je meso kupio u selu Dobrosin, od nepoznatog lica koje je tu robu prethodno kamionom transportovalo do pomenutog sela. Za spornu piletinu vozač nije posedovao nikakvu prateću dokumentaciju.Meso je odmah predato u dalјu nadležnost veterinaske inspekcije, dok je protiv 63-godišnjeg putnika pokrenut prekršajni postupak.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.