Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2019, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup komunalne milicije iz Srbije

VRANJE

U Vranju je, u petak, organizovan prvi seminar Komunalne milicije kome su prisustvovali načelnici i zaposleni u komunalnim službama u celoj zemlji.

U radu skupa učestvovao je Ivan Bošnjak državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koji je rekao da je ovo dobra prilika da kolege iz svih gradskih i opštinskih uprava zajednički rasprave sve nedoumice povodom donošenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << novog Zakona o komunalnoj miliciji.

Svi doneti predlozi biće pažljivo razmotreni u Ministarstvu i na osnovu njih biće doneta adekvatna rešenja.

„Zadatak ministarstva je da pažljivo sasluša i pretoči u odgovarajuća rešenja, ono što se bude čulo na skupu i da se na zadovoljstvo građana i privrede nastavi sa dobrim radom i razvojem u sistemu lokalne samouprave Srbije“, rekao je Bošnjak.

On je dodao da je cilj da se služba Komunalne milicije razvija i unapređuje, kako u pogledu kadrovskih kapaciteta, tako i u tehničkom opremanju, kako bi se postigao takav rezultat da ona bude prva i najbolja karika u uspostavljanju komunalnog reda u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Komunalna policija je oformljena 2010.godine, a u julu ove godine stupile su na snagu nove izmene i dopune Zakona o komunalnoj miliciji.

„Brojne su specifičnosti u novom Zakonu počev od ovlašćenja komunalnih milicionara, boljih uslova za obavljanje delatnosti,  pa sve do unutrašnje kontrole ove službe, obeležja i izgleda uniforme komunalnih milicionara“, rekao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, koji je rekao, da Srbija devet godina ima službu Komunalne policije na zadovoljstvo građana i političkih struktura.

Na skupu je govorio i Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije u Vranju, ističući da je rad Komunalne policije iz godine u godinu sve bolji i da očekuje da će sa primenom novina koje predviđa novi zakon rad ove službe biti dodatno unapređen.

Nakon seminara svi učesnici i gradsko rukovodstvo obišli su Kompaniju „Jumko“ i razgledali modele uniformi namenjene komunalnim policajcima

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.