Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 21:33

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je profesor Branislav Tiodorović posle današnje sednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsedavao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Rekao je da je u ovom trenutku najvažnije obratiti pažnju na velike radne organizacije, uz povećanu kontrolu.

"U ovom trenutku, nemamo teško obolele. Inficirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osobe su sa srednjom kliničkom slikom i ukoliko bude neophodno, one će biti upućene u Klinički centar u Nišu", naveo je Tiodorović.

On je apelovao na građane da koriste zaštitne maske i dodao da ako u narednih desetak dana ne bude novoinficiranih, moći će da se kaže da je epidemija uspešno završena, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su na sednici Kriznog štaba donete određene smernice u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima i svim zatvorenim prostorima, koji će se sprovoditi preko lokalnog Kriznog štaba.

"Svi radnici izolovanog žarišta u fabrici nameštaja su uzorkovani i pod opservacijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu”, rekao je gradonačelnik.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je istakla da je epidemiološka situacija na području cele zemlje sa tendencijom pada učestalosti obolevanja.

"Ono što treba da se istakne jeste da se u Vranju i Leskovcu odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u fabrikama u kojima je došlo do širenja infekcije", istakla je Kisić Tepavčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2020

VRANJE - Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je profesor Branislav Tiodorović poslije današnje sjednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsjedavao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.