Ex -Yu

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom

Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom
Foto: PIxabay | Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna, ali pod kontrolom

VRANJE - Situacija u Vranju i Leskovcu nesigurna je, ali pod kontrolom, izjavio je profesor Branislav Tiodorović poslije današnje sjednice gradskog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, kojom je predsjedavao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Rekao je da je u ovom trenutku najvažnije obratiti pažnju na velike radne organizacije, uz povećanu kontrolu.

"U ovom trenutku, nemamo teško obolele. Inficirane osobe su sa srednjom kliničkom slikom i ukoliko bude neophodno, one će biti upućene u Klinički cenatar u Nišu", naveo je Tiodorović.

On je apelovao na građane da koriste zaštitne maske i dodao da ako u narednih desetak dana ne bude novoinficiranih, moći će da se kaže da je epidemija uspješno zavrsena, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da su na sjednici Kriznog štaba donijete određene smjernice u cilju sprječavanja daljeg širenja zaraze, a jedna od njih je pojačani nadzor u kolektivima i svim zatvorenim prostorima, koji će se sprovoditi preko lokalnog Kriznog štaba.

"Svi radnici izolovanog žarišta u fabrici nameštaja su uzorkovani i pod opservacijom. Nadam se da ćemo u narednom periodu širenje virusa staviti pod kontrolu”, rekao je gradonačelnik.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je istakla da je epidemiološka situacija na području cijele zemlje sa tendencijom pada učestalosti obolijevanja.

"Ono što treba da se istakne jeste da se u Vranju i Leskovcu odmah adekvatno reagovalo i da je obustavljen rad u fabrikama u kojima je došlo do širenja infekcije", istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije