Šetnja podrške Vučiću u Vranju: Naprednjaci kažu da su skup organizovali građani

Izvor: JužneVesti.com, 04.Dec.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja podrške Vučiću u Vranju: Naprednjaci kažu da su skup organizovali građani

Podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i zbog naslovnice NIN-a i karikature u Danasu, nakon Nišlija i Leskovčana dali su i Vranjanci. Članovi i simpatizeri SNS-a okupili su se, kako kažu, dobrovoljno zbog predsednika Srbije, a prema rečima narodnog poslanika Slaviše Bulatovića, skup su organizovali građani. U šetnji su bili i funkcioneri i zaposleni u javnim preduzećima i gradonačelnik Vranja Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Milenković.

foto: JV / M. D.

Uz transparente “Rezultatima protiv snajpera”, “Moj predsednik Aleksandar Vučić”, “Stop”, “Život ispred politike” i “Vladičin Han pamti”, prošetali su građani iz Vranja i Vladičinog Hana od šetališta do zgrade “Opštine”, pored Doma Vojske, sve do prostorija SNS-a.

Iako je Ulica kralja Stefana Prvovenčanog bila zatvorena za saobraćaj, a skup protekao uz policijski nadzor, za sada se ne zna ko je i kada prijavio skup policiji.

foto: JV / M. D.

Okupljeni građani kažu da su došli kako bi pružili podršku svom predsedniku, a za skup su saznali preko medija, društvenih mreža i u SNS-u.

Mi smo članovi, simpatizeri Vučića, sve na bolje ide i želimo to da podržimo - kaže jedna sugrađanka.

Da ih je Vučić okupio, tvrdi jedna Vranjanka:

Saznala sam i došla. Ne rade mi deca, ne znam gde da idem više.

foto: JV / M. D.

Prema rečima Slobodana Milenkovića, prvog čoveka Vranja, okupljanje je odgovor građana na "prljavu i gnusnu kampanju koja se vodi godinama protiv predsednika Vučića".

Upravo parola koja je bila na početku kolone “Rezultatima protiv snajpera” mi smo pokazali da imamo rezultate, a to su izgradnja Hiruškog bloka, završetak Pozorišta, izgradnja i rekonstrukcija novih škola, stanova za pripadnike službe bezbednosti i mnogih drugih projekata koje ne bismo mogli da realizujemo da nije bilo podrške Vučića. Jasna je poruka da postoji jaka podrška za ispravnu politiku koju vodi predsednik Vučić - kaže Milenković.

foto: JV / M. D.

Organizator skupa su, tvrdi narodni poslanik Slaviša Bulatović, građani koji žele da kažu “ne nasilju”.

Pokazali smo svima da niko u Srbiji ne može doći na vlast snajperom ili nasiljem. Ako želi da dođe na vlast mora da ima ozbiljan program, ideju, viziju i jedino preko glasačke kutije. Sa ovog mesta poručujem svima koji misle da mogu na drugi način doći do vlasti, da ćemo ih na prvim izborima pobediti ubedljivije nego do sada, ozbiljni rezultati stoje iza ove vlasti- kaže Bulatović.

Skup u Vranju je, prema rečima Nenada Mitrovića, narodnog poslanika iz Bujanovca, odgovor na medijske napade koji se vode protiv Vučića, jer je "ono što se može videti na naslovnicama pojedinih medija nedopustivo".

Podsetimo, nakon prvog javnog protesta protiv slobode medija - kako je nišku šetnju naprednjaka nazvao Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD), juče su skup imali i funkcioneri SNS u Leskovcu. I dalje nema potvrde da je SNS prijavio svoje proteste u Nišu i Leskovcu.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vučić priznao da je SNS organizovao proteste čiju su organizaciju naprednjaci sa lokala negirali

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2019, 16:04

Iako su naprednjaci i učesnici protesta protiv “krvavog scenarija” u Leskovcu, Vranju i Nišu zbog naslovnice "NIN"-a i karikature u "Danasu", tvrdili da su ih organizovali građani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je to ipak organizovao SNS, ali bez njegovog znanja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.