Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2020, 22:47

Savez vojvodjanskih Madjara treći u Vranju !

VRANJE

Da je Srbija zemlja čuda nije neka novost.

Ali, da je Srbija zemlja u kojoj je glas na izborima konkretno monetizovan pokazuju rezultati za parlamentarne izbore u Vranju na kojima je Savez vojvodjanskih Madjara treći, odmah iza SNS i SPS.

U Vranju živi zvanično šestoro Madjara, što nije bio nikakav remetilaćki faktor da Savez vojvođanskih Mađara (SVM) osvoji oko 1200 glasova.

Tako je na biračkom mestu 24 u Osnovnoj školi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “Dositej Obradović” SNS osvojio 540, SVM 123 glasa a SPS samo 67 glasova.

Predsednik Gradske izborne komisije u Vranju, Stojan Ilić, za Slobodnu Suboticu kaže da je informacija o izbornom uspehu SVM-a u Vranju tačna, ali da je on ne bi komentarisao, budući da su u njegovoj nadležnosti isključivo lokalni izbori.

” U Vranju je, osvojivši dvadesetak odsto glasova, dobar uspeh postigla lista “Srpska desnica”. Ova lista je na lokalnoj listi bila pod rednim brojem četiri. Izgleda da su neki Vranjanci, na ponekim biračkim mestima, glasali za SVM na nivou republike, po inerciji zaokruživanja broja četiri sa lokalne liste”, kaže Ilić.

Izvor Slobodne Subotice iz Vranja, koji je želeo da ostane neimenovan, kaže da iza “Srpske desnice”, za koju je, iz nekog razloga, očigledno glasao značajan broj Roma, stoji izvesan kapital i da je to u gradu javna tajna iz koje je nikla nova politička snaga, na koju će od sada morati da se računa.

Bilo kako bilo, “Srpska desnica” je animirajući svoje birače u Vranju i okolnim mestima osevapila SVM.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.