Saši Stojkoviću nagrada za istraživačko novinarstvo

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saši Stojkoviću nagrada za istraživačko novinarstvo

Glavni i odgovorni urednik portala Infovranjske Saša Stojković dobitnik je NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo u kategoriji štampanih medija za serijal tekstova o sufinansiranju medija i gašenju nedeljnika Vranjske.

Saša Stojković, koji je zbog bavljenja novinarstvom nedavno dobio otkaz u vranjskom pozorištu u kome je proveo skoro 3 decenije i odigrao preko 100 predstava, na svečanosti u Beogradu naglasio, kako prenosi portal Vranjske >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << , da je ova nagrada vrhunac njegove novinarske karijere.

Ovo je isplata za sve ono što smo prošli, za sve ono sa čime smo se sukobljavali, što stoji iza nas i, nažalost, stoji ispred nas - dalja borba za demokratizaciju zemlje na izdisaju - rekao je Stojković.

Njemu je nagradu koju NUNS dodeljuje u saradnji sa Ambasadom SAD u Srbiji, uručio američki ambasador Kajl Skat koji je dodao da je, po izveštaju "Fridom hausa" za 2018. godinu, "opala sloboda medija u Srbiji i da je to jedina zemlja u regionu u kojoj postoji trend slabljenja demokratije".

I predsednik NUNS-a Slaviša Lekić ocenio je da danas nije lako biti novinar u Srbiji gde je, kako je rekao, etika degradirana do nivoa mane, a Lekićev govor u celosti možete pročitati u našem posebnom tekstu.

Inače, pored Saše Stojkovića iz Vranja, NUNS-ove nagrade za istraživačko novinarstvo dobili su još u kategoriji za najbolji televizijski ili radio prilog Milan Nešić za seriju "Fantomski graditelji u 'Činovničkoj koloniji'", emitovan na Radiju Slobodna Evropa septembra i oktobra 2017. godine, a za najbolji onlajn prilog nagrada je pripala Bojani Pavlović za tri istraživačke priče o ministru odbrane Aleksandru Vulinu i o slučaju "tetke iz Kanade", objavljene na portalu KRIK septembra i oktobra 2017. i januara 2018. godine.

Ovogodišnji žiri činili su novinari Slobodan Arežina, Danica Vučenić, Milorad Ivanović i Veljko Popović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.