Izvor: JUGpress.com, 29.Nov.2021, 19:46

SSP: Osuđujemo maltretiranje građana koji su mirnom šetnjom iskazali bunt protiv usvojena dva zakona

VRANJE

Stranka Slobode i Pravde Vranje najoštrije osuđuje ponašanje državnih službenika povodom mirne šetnje građana ulicama grada Vranja u subotu, 27. novembra.

Najoštrije osuđjujemo privođenje i maltretiranje novinarke portala VranjeNews, majku maloletne dece koja je privedena samo zato što je radila svoj posao i snimala mirnu šetnju građana Vranja, teško zaradjujuci koru hleba za sebe i svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << porodicu u Srbiji, u kojoj je kriška hleba sve više nedostižna za većinu porodica.

Osuđujemo maltretiranje građana  koji su mirnom šetnjom iskazali bunt protiv zakona koji ovu zemlju, natopljenu krvlju naših predaka oslobodilaca, pretvara u koloniju nedostojnu njenih gradjana.

Tražimo da nam pokažete kojim zakonom je zabranjena šetanja sa porodicom, prijateljima, komšijama našim gradom, našom Srbijom.

Tražimo da mir, dostojanstvo vratite državi tako što ćete pod hitno kazniti naoružane počinioce koji su širom zemlje napadali mirne šetače motkama, čekićima, bagerima  i bezbol palicama.

Tražimo da se što pre zaustavi brutalna represija vlasti nad narodom!, navodi se u saopštenju GrO Stranke slobode i pravde u Vranju.

Podsećamo da su na dve lokacije u Vranju, u subotu, održani protesti desetak građana zbog izmena Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji.

Građani su najpre pokušali blokadu prilaznog puta kod naplatne rampe kod ulaza u Vranje, ali su ih u tome sprečile jače snage policije.

Kasnije je održan kraći performans kada je u centru Vranja na dva minuta bio prekinut saobraćaj.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.