SPS u Vranju i zvanično u gradskoj vlast

Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS u Vranju i zvanično u gradskoj vlast

VRANJE

U svečanoj sali Načelstva u Vranju, predsednici gradskih odbora Srpske napredne stanke, Slaviša Bulatović i Socijalističke partije Srbije, Zoran Antić potpisali su Sporazum o zajedničkom delovanju, koji predviđa učešće liste oko Socijalističke partije Srbije u lokalnoj vlasti.

„Ne želim da se vraćam unazad već da sa svojim od danas koalicionim partnerima razmišljam samo o budućnosti grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i o potrebama građana Vranja. Ulazak vranjskih socijalista u lokalnu vlast za njih predstvalja odgovornost. I do sada smo pokazali da smo odgovorna vlast, da smo i bez SPS i njihovih partnera samostalno formirali vlast i ja im zahvaljujem što su pokazali spremnost da preuzmu odgovornost za sva buduća dešavanja u gradu. Verujem da će od danas u njihovom političkom delovanju, prioritet isključivo biti interesi građana Vranja“, rekao je Bulatović obraćajući se novinarima i prisutnim članovima i funkcionerima obe stranaka.

U ime Gradskog odbora SPS, Antić je rekao da će SPS kao manjinski partner raditi više nego prethodnih godina.

„Ovo je za nas velika odgovornost i izazov zato što smo mi manjinski partner u delu vršenja vlasti i moraćemo da se agažujemo tri puta više od onoga što smo nekada radili“.

On se zahvalio liderima stranaka, Aleksndru Vučiću i Ivici Dačiću, jer su zahvaljujući njihovim dogovorima rešili ovo pitanje.

„Za nas je to još veći izazov da dvojici lidera opravdamo ukazano poverenje, da strateški značajan kraj i područje Srbije, u kome se nalaze Vranje i Pčinjski okrug, pomognemo da što stabilnije i efikasnije radi. Ova sadašnja vlast na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenković napravila je izuzetne rezultate u stabilizaciji određenih prilika“, istakao je prvi čovek vranjskih socijalista.

On je dodao da su svesni svojih grešaka u prethodnom periodu i da će se truditi da ih ne ponove. Izrazio je nadu da će biti korektan partner SNS u Vranju.

Po ovom sporazumu SPS pripada28 odsto gradske vlasti.

Sve će biti rešeno do 31. januara 2018. godine.

Kako JUGPress saznaje, socijalisti će dobiti jednu od četiri čelne funkcije u Gradu, jedno do dva mesta pomoćnika gradonačelnika, tri člana Gradskog veća, dva direktora u gradskim javnim preduzećima i četiri u javnim ustanovama. Sve će biti rešeno do 31. januara 2018. godine.

Sada u Skupštini grada vladajuća koalicija u Vranju, odnosno SNS sa svojim partnerima, ima 59 od 65 odborničkih mesta.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.